Asal Kaca Kini Plastik - SISHAWA DOT COM
test banner

Breaking

Post Top Ad

18 Mar 2017

Asal Kaca Kini Plastik

Artikel ini di tulis untuk menceritakan tentang aku dan suami yang 'berperang' tentang sebuah set meja rotan. Aku nak sangat-sangat tapi suami aku tak setuju.


Lebih kurang beginilah set mejanya. Harga pun cuma RM299 tapi suami aku tetap tak setuju di sebabkan permukaan mejanya tu di perbuat daripada kaca. Frust aku rasa tau sebab aku memang dah berkenan sungguh. Dah terbayang kat kepala ni nak letak kat pintu masuk. Uwaaa sedih sedih..

Balik rumah masih lagi terbayang-bayang. Masalah masalah. Muka jangan cerita lah. Dah kelat macam baru lepas telan buah peria mentah. Muncunggg je. Suami selalu cakap muncung ni macam boleh ikat buat reben. Huh!

Tapi memang betul pun apa yang suami cakap. Rumah aku ni ada baby kecik yang baru berusia setahun lebih jadi apabila permukaan meja tu kaca maka boleh undang bahaya. Anak aku ni 'baru boleh kaki' orang kata jadi semua tempat dia nak teroka dan semestinya meja tu nanti akan turut dia nak panjat. Kalau terbalik? Terjatuh terhempas kena anak? Bahaya kan? Maka aku pun mula sedar kesilapan sendiri yang mudah terikut dengan sikap kebudak-budakan ni. Jika di beri pilihan set meja rotan ni dengan anak of course la aku pilih anak beb! Hilang akal ke nak pilih meja daripada anak.

Namun siapa sangka, akhirnya hajat aku tercapai juga. Ini semua berkat kesungguhan suami yang benar-benar nak puaskan hati aku yang tak reti nak dengar cakap dia ni. Kikiki. Jangan ingat dalam drama je wujud "Suami aku paling sweet" sebabnya suami aku pun sweet juga. Aku rasa kan, para suami ni sebenarnya terpaksa bertukar jadi sweet dek kerana isteri yang asyik nak protes je.. degil! Tak mau dengar kata! Tarik telinga baru tau! :D

Akhirnya, daripada kaca suami aku tukarkan ke plastik. Aku pun tak tahu apa nama sebenar materialnya (lupa nak tanya) tapi yang pasti memang sebiji macam kaca kalau lihat dari jauh. Suami sendiri yang pergi beli, potong dan pasang. Mudah cakap suami buat seorang dari a-z.

Jika sebelum ni permukaan kaca hanya di letak macam tu saja di meja tapi kali ini suami aku terus skru permukaan baru daripada plastik ni ke meja. Jadi walau anak aku tarik dan meja tu terbalik namun masih selamat dan tak jadi apa-apa.

Inilah hasilnya. Okay ke idok?



Bagi yang ada baby comel di rumah dan punya meja kecil yang di perbuat daripada kaca macam aku, mungkin boleh gunakan tips ini supaya keselamatan anak lebih terjamin.
Nak cantikkan rumah pun janganlah sampai bahayakan anak, betul tak?

Yang penting, hajat aku untuk miliki meja kecil comel ni telah kesampaian. Yes yes yes!
Syukur alhamdulillah, and thanks to my husband for this lovely gift :D


6 comments:

  1. cantik meja tu kak. kat rumah ni pun banyak 'baby kecik' 🐱 dah banyak benda kaca pecah oleh depa 😂

    ReplyDelete
  2. Haha...kita pun cenggini juga...
    Kalau tak setuju, protes buat mulut muncung..
    Lepas tu tetiba suami jd xtra kreatif nak happykan kita..
    Cheers sis.

    ReplyDelete
  3. Waaa menjadi jugak akhirnya :) Ok dh tu. Asalkan niat asal nk meja dapat :)

    ReplyDelete
  4. cantik sgt meja ni!!! kt mn boleh dapat? :)

    ReplyDelete