Cara Undi Protege Mentor Milenia 2017 - SISHAWA DOT COM
test banner

Breaking

Post Top Ad

12 Mar 2017

Cara Undi Protege Mentor Milenia 2017

Assalamualaikum... salam Ahad. Macam biasalah aku sekarang di depan TV melayan Mentor 2017.

Honestly, aku ni sebenarnya bukan kaki undi tau. Tambah-tambah kalau undi yang melibatkan SMS, terfikir aku "undi pakai SMS, sekali undi 50sen.. ish rugi rugi" Haa sampai tahap tu fikiran aku.. Actually alasan je semua tu sebabnya memang aku tidak minat sangat sangat sangat dengan Mentor sebelum ni.

Tapi... tahun ini berbeza. Semua ni di sebabkan #Usopmentor #bakhg. "Hmm... Usop... Usop... apalah yang hang dah buat kat kak ni? " Adakah Usop boleh menang? Belum tentu!! Sebabnya peserta tahun ni memang hebat-hebat belaka. Walau aku undi Usop tapi dalam masa yang sama aku juga suka dengan persembahan peserta yang lain. Memang mantap la mudah cakap!

Yang membuatkan aku berasa lebih selesa untuk sentiasa mengundi pada tahun ini adalah di sebabkan undi Mentor ini boleh di lakukan secara online. Haaa kan best macam tu. Sambil-sambil layan Mentor boleh online pakai handphone, tab atau laptop untuk kasi undi... goodjob Mentor.

Bagi yang belum tahu bagaimana cara untuk undi protege di Mentor 2017. Ini aku kasi cara-caranya langkah demi langkah.. Cepat-cepat jangan lambat nanti undi di tutup.

Cara-caranya:

1- pergi ke >> https://www.tontonextra.com.my/tv3/mentor-milenia-2017/undi/
Tunggu sehingga keluar gambar para protege dan scroll ke bawah untuk memilih peserta kegemaran anda.



2- Seterusnya anda hanya perlu klik di atas gambar protege kegemaran yang ingin anda undi.

3- Sahkan undian

4- Terima kasih di atas undian anda...


Undian di buka setiap Ahad dari jam 6 petang - 10.30 malam
Hanya Seorang Protege saja boleh di undi setiap minggu


19 comments:

  1. Mai tak tengok pun Mentor live, selalu tengok kat internet je,hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. at least Mai ikut juga walau lmbat.. Mai sokong sapa tu?

      Delete
  2. Masa dulu2 time belajar lagi memang sukalah undi2 artis kegemaran ni sekarang ni dah kurang, teringat masa dulu sbb agak minat dgn jozan dari zaman raja lawak sampailah ke MLM2012 haha tapi takat tu jerla..moga usop mentor jadi juara mentor milenia 2017 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis jarang undi2 utk prtandingan nyanyi ni sbb asyik layan drama je. Tapi tahun ni lain ckit

      Delete
  3. Minggu ni takda penyingkiran πŸ˜„ Usop tak tertukar lirik eh time nyanyi? sebab tadi dengar macam tertukar. tapi biasalah tu, yang penting Usop buat yg terbaik πŸ˜‰πŸ‘Œ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang part last tu ye? Mungkin saja kot sebab lagu tu pun tak nyanyi sampai habis. Takpe nanti sis tanya kat Usop hal ni ya :D

      Delete
  4. usop x hensem tp suara emas tuuhh.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hensem... Allah buat semua comey lote cantik hensem.. :D cuma tu la lain orang lain kelebihannya hehe

      Delete
  5. hopefully usop memasuki ke final mentor melenia 2017
    Usop memang bak hang lah
    # steady usop#

    ReplyDelete
    Replies
    1. Final! Sis yakin Usop boleh sampai final. Juara ke tak itu isu no2 janji kita undi bagi smpai final dulu :D

      Delete
  6. Saya mengikuti mentormilenior...Klu bleh ianye biarlah kekal..Mencari bakat2 yg terpendam bagi pelapis baru..

    ReplyDelete
  7. Usop final😍😍

    ReplyDelete
  8. harap harap usop dapat nombor 1 amin

    ReplyDelete