Full Edit Blog Untuk Gee Hazirah - SISHAWA DOT COM

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

2 May 2017

Full Edit Blog Untuk Gee Hazirah

Kali ini tempahan di buat oleh Hazeera atau lebih di kenali sebagai Gee. Gee ni seorang surirumah yang sedang menjana pendapatan sampingan di bidang kecantikan bersama produk Mary Kay jadi Gee berhajat benar untuk aku siapkan sebuah blog yang boleh menunjukkan dirinya sebagai salah seorang beauty consultant. Gee memilih warna pastel dan dalam masa yang sama mahu aku selitkan juga warna pink sebagai aura sebabnya produk Mary Kay menggunakan warna pink sebagai pengenalan utama mereka. 

Selepas berfikir warna dan design yang agak sesuai, maka aku pun mulakan kerja editing dan design. Susah juga pada mulanya sebabnya aku perlu tonjolkan sebuah blog yang boleh memberitahu pada umum bahawa ini adalah sebuah blog yang berkisar tentang kecantikan. Selain daripada tu aku perlu tonjolkan supaya nampak sweet tapi bukan di tahap kebudak-budakan.

Fuh! Risau jugalah masa mula-mula submit template ni pada Gee. Pecah peluh aku kalau-kalau Gee tak suka sebabnya Gee hanya beritahu secara asas je dan aku di beri kepercayaan penuh untuk siapkan segalanya from head to toe. Yang buat aku bertambah risau adalah kerana terpaksa mengambil masa lebih lama daripada yang di janjikan. Takutnya kalau kena marah dengan costumer.. huhu..

Mujurlah Gee paham keadaan aku sekarang yang kurang sihat ni. Walau terpaksa menunggu lebih lama daripada masa yang di janjikan tapi dia cool je dan dapat tunggu dengan sabar.

Bila aku minta maaf sekali lagi sebab lambat terus Gee cakap yang dia teramatlah faham sebabnya dia sendiri alami alahan yang agak teruk setiap kali mengandung. Siap kena warded lagi! Jadi tak hairanlah kalau dia amat faham tentang situasi ni. Syukur alhamdulillah.


Inilah feedback yang di beri oleh Gee selepas aku submit hasil design untuk blognya. Syukur sangat-sangat. Rasa melayang satu tugas kat bahu ni. Haa jangan ingat design blog ni mudah ye. Dah lah kena perah kreativiti untuk buat design secara kasar pastu kena luangkan masa berhari-hari pulak untuk lahirkan semuanya dengan menggunakan code. Kalau buat cincai-cincai dan tak sepenuh hati lepas tu pelanggan tak suka, kan dah masalah nak kena betulkan banyak-banyak.

 Jadi ada baiknya buat dengan sepenuh hati. Biar makan masa lebih lama janji di buat seolah-olah template itu kita sendiri yang nak pakai. Kalau dah kita sendiri yang nak pakai of course nak yang sehabis baik kan? Bila dah submit dan costumer cakap okay, haa baru boleh tarik nafas lega sebabnya dah tak terikat apa lagi dah lepas tu :D

Panjang pula aku bercoleteh kali ni kan? Al maklumlah lama tak menaip haha. Dah la tu jom kita tengok sekilas hasil untuk blog Gee yang di beri nama MRS HAZEERA ni selepas di make over :D

1
2
3

TARA..............!!!!!!



What do you think? Okay ke tidak? Kalau sudi kasilah pendapat awak kat bawah tu ya. Untuk lihat hasilnya secara live, boleh lah singgah di sini >> http://mrshazeera.blogspot.my

Terima kasih..... jumpa lagi di next entry :D

12 comments:

  1. assalam dik...kalau nak tempah header berapa ye...akk berminat la

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..thank you sis awa!!servis terbaik walaupun dalam kesihatan yang tak berapa nak okey...tapi takpe, alahan yang teruk in syaa Allah mudah bersalin nanti ye..��

    ReplyDelete
  3. simple tapi cantik n sweet.. 😍

    ReplyDelete
  4. cantiknya..suka..jeles dengan orang yang pandai edit blog cantik-cantik sebab kita tak pandai :)

    Tips Berpantang Czer

    ReplyDelete
  5. Header comel 😄👏👍👍👍

    ReplyDelete
  6. Cantek sgt. Done comment n follow

    ReplyDelete

Post Top Ad

Responsive Ads Here