Header Ads

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest - PUDING OREO MILO

Semua dah sedia maklum yang umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan dan tidak lama lagi akan menjelanglah Syawal maka semestinya ramai yang mahu dapatkan pelbagai kelengkapan serba baru kan? Maka tidak hairanlah apabila LAZADA Malaysia turut mengambil peluang ini untuk meraikan detik istimewa setahun sekali ini bersama kita dengan melancarkan kempen jualan murah yang di beri nama Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya. Kempen ini sudah pun berlangsung sebenarnya dan akan tamat pada 30 Jun 2017 dengan tawaran diskaun sehingga 90%. Pergh. Dasyat!


Senyuman aku ni terus melebar sampai ke telinga bila dapat berita baik ni. Ini yang membuatkan aku makin sayang dengan si LAZADA ni. Bukan setakat sayang malah kagum apabila terbaca tentang kerjasama antara pihak Lazada Malaysia dengan pihak Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) baru-baru ini. Nampaknya Lazada sentiasa berkerja keras untuk merapatkan lagi ikatan antara penjual dan pembeli secara alamaya ni. Bagus bagus bagus! Makin bagus apabila ada pelbagai kempen dengan diskaun yang amat meletup-letup ni.

Yang lebih mengujakan pihak Lazada tururt menganjurkan contest untuk para blogger. 
https://www.lazada.com.my/blogger-contest/

Of course aku nak ikut serta dalam contest ni. Manalah tahu ada rezeki baby dalam kandungan ni, dapat juga shopping kelengkapan raya dengan baucer. Wah, tingginya angan-angan aku ni nampaknya. Hehehe. Contest kali ini akan di adakan selama 4(empat) minggu berturut-turut deengan pelbagai topik yang menarik dan para blogger boleh sertai kesemuanya sekali jika mahu. Selain hadiah utama, pihak Lazada turut menawarkan hadiah mingguan untuk 3 blogger bertuah setiap minggu. Nampaknya akan ada ramai blogger yang berpeluang untuk menang ni. Semakin ramai blogger yang join maka semakin banyaklah hadiah yang akan di berikan nanti. Eeee excited sangat ni tau! Lazada... I love you. :D

Contest Minggu Pertama : 19 Mei - 1 Jun 2017
Topik : DELICIOUS RAMADHAN 

Makanan kegemaranku semasa iftar adalah PUDING MILO OREO
Awa suka buat dalam bekas kecil-kecil macam ni. Lebih senang apabila anak-anak nak makan.

RESEPI PUDING MILO OREO
- 1 bungkus agar-agar tali / 10 gram serbuk agar-agar
- 4 cawan air
- 1 tin susu cair
- 1 cawan Milo
- 1 cawan gula pasir
- 1 paket biskut Oreo

Cara-caranya:
1. Masak agar-agar tali bersama air dengan api sederhana sehingga agar-agar benar-benar larut.
2. Masukkan gula dan kacau sehingga gula larut.
3. Masukkan susu cair dan kacau sebati sehingga mendidih.
4. Sekarang asingkan kepada 2(dua) bahagian. 1(satu) bahagian di biarkan dalam bentuk asal manakala 1 bahagian lagi di campurkan dengan Milo.
5. Patahkan oreo dan masukkan ke dalam seluruh loyang.
6. Tuangkan adunan Milo ke dalam loyang sehingga menutupi oreo tadi dan apabila adunan tersebut mulai mengeras, tuangkan pula sedikit adunan susu di atasnya. Lakukan berulang kali mengikut kreativiti sehingga ke dua-dua adunan habis.
7. Biarkan puding beku di dalam suhu bilik kemudian bolehlah dimasukkan ke dalam petisejuk. 


MILO 2KG HANYA RM29.40?
Terbeliak biji mata ni bila lihat harga Milo kat website Lazada tadi. Memang murah sangat-sangat!!! Lebih murah daripada beli dari pasaraya nampaknya. Aku sendiri dah tengok barangan yang ditawarkan di website Lazada dan memang betul ada pelbagai produk menarik dengan harga promosi termasuklah pelbagai jenis kurma yang memang sinonim dengan masyarakat Islam sepanjang masa berpuasa.

Jom kawan-kawan, kita shopping untuk ramadhan dan syawal di website Lazada. At least tak payah bersesak-sesak kat pasaraya sepanjang kempen ni berlangsung. Kita klik-klik je pastu tunggu barangan tiba di hadapan pintu. Sudahlah jimat duit, boleh pula jimat tenaga sepanjang bulan puasa ni. Seronok kan? :D 

Apa tunggu lagi? JOM KITA SERBU ke LAZADA MALAYSIA

9 comments:

  1. good luck sis awa.. moga ada rezeki sis lagi kali ni.. :)

    ReplyDelete
  2. hai awa....kak lina datang singgah....tak mo hilang lama2 eh...hihi

    ReplyDelete
  3. alaa terliur lah pulak. selamat berpuasa sis! goodluck :*

    ReplyDelete
  4. Good luck! menariknya contest ni Lazada memang terbaik!!!

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kak. Aduuuu nasib bukan bulan puasa. Hehe goodluck kak

    ReplyDelete

Powered by Blogger.