Header Ads

Full Edit Blog Untuk Lovely Sunshine

Assalamualaikum sahabat blogger tersayang.. macamana ualls hari ni? Aku harap semuanya berada dalam keadaan yang sihat dan gumbira. 

Hari ni aku nak share satu lagi kerja yang telah berjaya aku siapkan. Kerja apa lagi kalau bukan edit blog dan tempahan kali ini datangnya dari Mardhiyyah Rosli atau boleh juga di panggil MYA dan blog yang dikendalikannya adalah bernama "LOVELY SUNSHINE".

Apabila di tanya blog macamana yang Mya idamkan? Inilah jawapan yang Mya berikan pada aku tempoh hari:

1 - Header :- Lovely Sunshine + link blog + gambar doodle muslimah,
2 - menu tab,
3 - Watermark
4 - responsive template.
5 - colour: #FFB6C1 + #00BFFF.
6 - sitemap + disclaimer

Bila aku selidik lagi serba sedikit tentang blog idaman Mya, katanya dia tak suka bunga-bunga tetapi dia cukup suka dengan bintang (star). 


Oooo patutlah nama blog ada perkataan 'shine'. Walau Mya tak paksa aku untuk letakkan icon star tersebut tapi aku tetap juga memikirkan rekabentuk header yang sesuai dengan taburan bintang-bintang yang amat digemari oleh Mya. Selepas sehari suntuk termenung memikirkan tentang Mya, akhirnya aku dapat juga fikirkan sebuah konsep yang aku rasakan cukup kena dengan kehendak hati Mya tue.

Lepas berjaya fikirkan konsep, siapkan design dan lahirkan semuanya dengan code aku terus submit pada Mya dengan hati yang berdebar-debar. Takut oo kalau costumer tak berkenan.. huhu... 


Watermark yang di minta aku buatkan dengan tema yang sama supaya nampak sedondon dengan blog utama.

Alhamdulillah sebaik saja submit, Mya terus setuju!! Fuh... lega :D

Untuk lihat wajah blog Mya sepenuhnya, klik link ni ye >> http://www.myarosli.com
Happy blogwalking...

5 comments:

  1. Cantik watermark tu ..
    Watermark mark mrs pip rasanya tak dapat lagi ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข ...
    Sedih kejap, hehe ...nnt nak terjah blog mya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak mrs pip ku sayang.... awa lupa... ampun kak ampun!! Haha.. ari ni juga awa siapkan dan email ye.. sorryyyyy my darlingggg <3

      Delete

Powered by Blogger.