Cara Sertai LAZADA ONLINE REVOLUTION CONTEST 2017 - SISHAWA DOT COM
test banner

Breaking

Post Top Ad

13 Nov 2017

Cara Sertai LAZADA ONLINE REVOLUTION CONTEST 2017

Assalamualaikum ualls..
Alhamdulillah aku dah pun selesai siapkan artikel untuk menyertai contest terbaru daripada Lazada Malaysia yang yang di adakan bersempena Online Revolution Sales. Contest ini akan berlangsung selama sebulan lebih iaitu daripada 01 NOV sehinggalah 14 DEC 2017. 

SYARAT PENYERTAAN >> https://www.lazada.com.my/blogger-contest/

Setelah aku share tentang penyertaan aku ini, ada salah seorang friendlist ku di facebook bertanyakan bagaimanakah cara untuk menyertai contest ini. Maka hari ini aku kongsikan cara-caranya langkah demi langkah supaya ualls di luar sana dapat ikut turut serta.



SEMAKIN RAMAI YANG JOIN, SEMAKIN TINGGI PELUANG PEMENANG
Ya! Semakin ramai blogger yang ikut serta bermakna semakin banyak hadiah yang akan di tawarkan. Pertandingan ini terbuka untuk SEMUA BLOGGER SELURUH MALAYSIA walaupun ualls masih bergelar blogger baru. Asalkan ualls ada blog dan pernah membeli belah dengan Lazada, itu sudah melayakkan diri ualls untuk join.

Ini adalah senarai hadiah-hadiahnya...

1. Less than 200 Participants (25 winners)
 1st Prize: 1 x RM300 voucher
 2nd Prize: 9 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 15 x RM100 vouchers

2. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500 voucher
 2nd Prize: 15 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 34 x RM100 vouchers

3. More than 350 Participants (80 winners) 
 1st Prize: 1 x RM750 voucher
 2nd Prize: 35 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 44 x RM100 vouchers

4. More than 500 Participants (111 winners) 
 1st Prize: 1 x RM1,000 voucher
 2nd Prize: 50 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 60 x RM100 vouchers


CARA UNTUK MENYERTAI

1. Buat satu artikel yang bertajuk LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST 

2. Jawab ke empat-empat soalan di bawah ini. Soalan-soalan ni boleh di tukarkan ke bahasa melayu jika suka.

 a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? (Masih ingat bila kali pertama membeli secara online? Bagaimana perasaan dan pengalaman anda?)


 b. Which types of products would you prefer buying online? (Apakah produk yang anda suka/terdorong untuk beli secara online?)

 c. What to you love about online shopping? (Kenapa anda suka membeli belah secara online?)

 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? (Produk mana yang telah atau ingin anda beli ketika kempen ini sedang berlangsung?) - SERTAKAN SEKALI GAMBAR PRODUK UNTUK SOALAN INI!


3. War-warkan di dalam artikel terbabit tentang kempen Online Revolution Sales yang sedang berlangsung di website utama Lazada daripada 11 Nov - 14 Dis ini berserta dengan link dan bannernya sekali seperti di bawah ini.

link : https://www.lazada.com.my/online-revolution/

4.  Publish artikel terbabit dan hantarkan LINK untuk artikel itu kepada pihak Lazada melalui email : contest@lazada.com.my

Boleh lihat artikel ku >> INI << sebagai rujukan.... selamat mencuba!!

Alhamdulillah.. dah pernah menang contest LAZADA sebanyak dua kali berturut-turut sebelum ini... >> BACA SINI 

18 comments:

  1. Ok tq awa nati akak join untuk pertama kalinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama kak Lulu. Jemput join ye :D

      Delete
  2. kak lina dah join...moga ada rezeki hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen.. nanti kita tengok siapa yang bertuah :D

      Delete
  3. Insha Allah, Kak Awa.. Saya cuba untuk join jugak, cam rugi pulak tak join, kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib join ikin.. hadiah best best ni. lagi ramai join lg tinggi peluang kita :D

      Delete
  4. menarik! saya pun tertanya-tanya juga. thanks kak sebab membantu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama Najah. Jangan lupa join ye :D

      Delete
  5. Hadiah mmg sangat lumayan. Best. Jom join semua.

    ReplyDelete