20 IDEA PERSEMBAHAN UNTUK SAMBUTAN HARI GURU

Kita di Malaysia ada macam-macam hari sambutan dan salah satu daripadanya adalah sambutan hari guru. Di hari tersebutlah para murid akan mempamerkan kasih sayang mereka terhadap guru favourite masing-masing. Sebagai mak ayah haruslah tunjuk sokongan dengan sediakan hadiah untuk anak-anak berikan pada guru kesayangan masing-masing lepas tu anak-anak boleh spend time di sekolah dengan seronoknya pada hari terbabit.


Apa yang lebih menyeronokkkan apabila terdapatnya persembahan yang di lakukan oleh murid untuk guru-guru di sekolah masing-masing. Berbeza dengan peredaran zaman, persembahan murid juga sudah tampak semakin pelbagai. Pelabagai persembahan mereka cuba lakukan untuk menjadikan suasana majlis pada hari tersebut tampak special untuk di kenang.

Di sini, turut disenaraikan 20 idea persembahan sempena hari guru yang boleh dijadikan contoh. Persembahan terbabit adalah :

1. GIMIK


2. FILEM PENDEK



3. NASYID


4. DIKIR BARAT


5. NYANYIAN


6. LIVE BAND


7.KOIR



8. JOGET LAMBOK


9. KAWAD KAKI


10. BICARA BERIRAMA


11. KALAM JAMAIE


12. CORAL SPEAKING


13. KOMPANG


14. SILAP MATA


15. BORIA



16. TARIAN KLASIK BARAT


17. TARIAN BOLLYWOOD


18. SAJAK / PUISI / PANTUN


19. SILAT


20. FREESTYLE FOOTBALL


Semoga perkongsian ini dapat memberi sedikit sebanyak idea untuk sambutan hari guru di sekolah masing-masing.... ilmu dan jasa baik semua guru amat di hargai.

TERIMA KASIH CIKGU !!


4 comments :

  1. alahai rindu terus nak sekolah tengok post ni

    ReplyDelete
  2. Perfome yang sangat inspiratif

    ReplyDelete
  3. I don't watch all the video but I've an idea what is all about. hahaha. Tapi sumpah rindu time sekolah and Hari Guru. Sebab time ni lah nak tengok anak muda or rakan rakan berkarya. Macam macam persembahan. So i like that part.

    ReplyDelete

My Instagram

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates | Re-Edit By Sis Hawa