Aku teringin nak beli barang IKEA tapi.... suami aku tak izinkan. Huhuhu. Nak tahu kenapa suami aku tak izinkan? Kerana...

Suami aku cakap dia nak buat sendiri perabot kat rumah. Seriously, aku memang geram sangat tengok perabot-perabot dari IKEA tu sebab ia cukup kena dengan style aku yang sukakan sesuatu yang simple dan unik. Tapi sebagai isteri kenalah ikut cakap suami kan?

Entahlah, kalau nak di ikutkan dulu-dulu aku mengidam nak rumah banglo dengan perabot empuk empuk tapi sejak suami aku ni minat bertukang dengan aku sendiri telah berubah citarasa. Tak payah lah rumah banglo, rumah biasa pun aku dah bersyukur. Malah makin hari aku makin jadi jatuh cinta pada perabot DIY. Walau ada yang kata perabot begini tidak cantik dan nampak biasa tapi bagi aku ia cukup bermakna dan nampak sweet. Kalau suami aku penuhkan satu rumah dengan perabot kayu pallet pun aku suka.Lain orang lain citarasanya kan?

Nak tahu barangan apa yang telah suami aku siapkan? Jom layan gambar-gambar kat bawah ni.... :)





Selain dari semua ni suami juga ada membuat tapak hantaran dan juga cake stand. Pada mulanya sekadar buat suka-suka je tapi alhamdulillah sudah ada orang yang hubungi kami untuk membuat tempahan. Harga yang kami kenakan pun murah-murah je sebab ini semua lebih kepada hobi :D



Ada ke yang nak kahwin dalam masa terdekat ni? Kalau ada dan nak tapak hantaran yang unik dengan harga yang terlajak murah, boleh hubungi sis ye. Tapak hantaran macam ni tak payah lagi susah payah untuk letak reben dan lain-lain, hanya perlu letak bunga je sikit di atasnya supaya barangan hantaran tampak lebih menonjol dan semestinya semua tapak hantaran ni boleh di gunapakai oleh seluruh ahli keluarga. Kalau rasa boring dengan colour asal boleh di cat dengan colour yang lain dan jika nak lebih menguntungkan boleh buat sewa pada teman-teman. Suami gunakan kayu baru yang di beli terus dari kilang.


   
    



Ada banyak lagi design untuk tapak hantaran dan cake stand ni sebenarnya tapi tak sempat nak snap. Yang pasti, semua tapak hantaran ni telah di buat dengan penuh kasih sayang. Tapak tapak hantaran ni juga sangat tahan lasak dan boleh menampung berat sehingga berpuluh kilogram. Nak tahu sebab apa sis yakin?

Tu haa.. cer tengok tue. Orang sibuk nak ambil gambar 'dia' sibuk nak buat quality control. Bukan main lagi di tonggek ke arah kamera ni. Sabar je la :D


Jika nak tahu detail lanjut berkaitan barangan di atas, boleh emailkan ke : rosebirumuda@gmail.com

Belum pernah shopping dengan IKEA. :(

" Terima kasih banyak2 pada yang sudi tinggalkan jejak. InshaAllah saya akan pergi balas kunjungan anda semua nanti"