Hari ni selesai kenakan baju baru untuk blog sis Farhana yang lebih mesra di panggil dengan nama Kak Na. Aku baru je kenal Kak Na ni tapi yang aku cukup pasti dia juga seorang blogger yang cukup baik dan penyabar. Malah Kak Na juga merupakan seorang seller online yang amat giat menjual produk makanan kesihatan terutama yang berasaskan sunnah.

Maka tak hairanlah kalau Kak Na memilih warna HIJAU sebagai asas untuk blognya. Blog ini akan Kak Na gunakan untuk berniaga dengan nama Fames Rich Shoppe. Cukup mudah untuk berkerjasama dengan Kak Na kerana dia sudi berikan sepenuh kepercayaan pada aku untuk designkan wajah untuk blognya ini dari header sehinggalah ke footer.

Walaubagaimanapun Kak Na ada juga berikan beberapa kriteria yang perlu aku penuhi, antaranya ada perkataan Assalamualaikum pada setiap entry secara automatik. Jom kita lihat bagaimanakah wajah blog Kak Na sebelum dan selepas di makeover.

[ SEBELUM ] 

[ SELEPAS ]
Untuk header aku tampilkan sebuah laptop dengan wajah 'online shop' bersama dengan bunga-bungaan. Sekali tengok header dah boleh tahu yang blog ini adalah sebuah 'kedai online' yang di miliki oleh seorang wanita. :D

Bahagian footer yang sedondon dengan header.

Alhamdulillah, bila submit je Kak Na cakap dia setuju dan amat berpuashati. Senyum sampai telinga bila kehendak yang pelanggan nak 'kena' dengan hasil design yang ditampilkan.

Jom kita singgah ke blog Kak Na di sini >>  http://famesrichshoppe.blogspot.my/" Jemput komen dan follow blog untuk tinggalkan jejak. InshaAllah saya akan pergi balas kunjungan dan follow blog anda semula nanti. TQ "