Sedapnya Minum Nankid Optipro 3 dari Nestle - SISHAWA DOT COM
test banner

Breaking

Post Top Ad

22 Feb 2017

Sedapnya Minum Nankid Optipro 3 dari Nestle

Hari ini aku telah di hantar satu pek percubaan produk susu jenama Nankid Optipro 3 dari pihak Nestle. Aku di kehendaki memberi si kecilku cuba dan memberi maklumbalas di website mereka. 
Excited juga bila dapat produk ni sebab bukan saja beratnya yang berbaloi (150 gram) tetapi juga di sertakan freegift iaitu sehelai tuala tangan untuk kegunaan si kecil. Warna pink lagi, comel.

Bila di buka, si manja ku terus mencapai. Tak sabar betul dia nak rasa ya. Dan bila di bancuh dan di berikan padanya untuk minum, hmmm... tak tunggu lama terus dia bersandar untuk habiskan isi dalam gelasnya tu. Asyik betul dia melayan rasa sedap susu Nankid Optipro3 ni.

Sebelum tu nak juga cerita yang anak kesayanganku ini bukannya seorang peminum susu formula. Actually dia minum susu ibu sepenuhnya sejak dari bayi dan aku cuma beri susu formula ni tak ubah seperti minuman sampingan saja untuk dia. Jadi jika susu tu tak sedap dan tak sama dengan susu ibu yang dia minum dari badanku ini, jangan harap dia akan minum ok. Silap haribulan bekas minuman tu dia terus baling dan tak nak sentuh-sentuh lagi.

Jadi bila dia dapat minum susu Nankid Optipro 3 ni sampai habis,... aku kira jenama ni memang betul-betul awesome lah. Lagi 9 bulan aku akan hentikan memberi susu badan pada anak comelku ini dan tidak mustahil aku akan membeli dan memberi Nankid Optipro 3 padanya sebagai ganti.


3 khasiat utama yang terdapat di dalam Nankid Optipro 3 ialah...

  • ia mengandungi 100juta bakteria berfaedah BIFIDUS BL yang akan menyokong kesihatan usus si manja.
  • Ia juga mengandungi DHA dan ARA yang merupakan kompenan-kompenan penting dalam sel-sel otak
  • tidak mempunyai sebarang sukrosa tambahan. Sukrosa merupakan gula yang selalu kita gunakan setiap hari. Hanya rasanya saja yang manis tetapi jika di ambil berlebihan akan membahayakan kesihatan. Jadi susu Nankid Optipro mengekalkan rasa asli susu dan sama sekali tidak menggunakan sebarang 'perasa manis tiruan' di dalamnya.


Inilah maklumbalas yang di hantar untuk pihak Nestle sebagai tanda berpuashati dengan Nankid Optipro 3 dari Nestle ini.

Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut boleh hubungi pihak Nestle DI SINI

No comments:

Post a Comment