HIGHLIGHT

30 Jan 2018

AR Beauty by Divine - Set Untuk Cantik Yang Halal, Bersih dan Berkesan !


Assalamualaikum ualls,.. 
minggu lepas aku ada dapat satu set produk kecantikan secara exclusive. Aku yang sememangnya sedang mencari produk yang agak sesuai untuk kembalikan keremajaan pada kulit menjadi amat teruja namun sebagai seorang pengguna aku tetap perlu ambil peduli sebelum mula menggunakannya pada wajah. 
Pada mulanya, aku lihat dan baca apa yang tertulis pada kotak pembungkusan. Apa yang ku dapati, produk ini adalah buatan bumiputera (Malaysia) sepenuhnya malah produk ini juga turut mengutamakan ciri-ciri pembuatan yang baik dengan menggunakan bahan yang bermutu serta punya kelulusan KKM sepenuhnya.
Untuk semakin meyakinkan diri, aku check sendiri nombor KKM secara atas talian di > SINI < . Ualls juga boleh lakukan perkara yang sama.
NOT 171105237K NOT 171105238K NOT 171105239K NOT 171105240K
NOT 171105415K

Selain itu produk AR Beauty turut mempunyai sijil GMP. GMP bermaksud Good Manufacturing Practice atau di dalam bahasa melayunya di kenali sebagai Amalan Pengilangan Yang Baik. Sijil ini turut dikeluarkan oleh pihak KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) kepada mana-mana pengusaha yang di rasakan layak.


Semakin aku berasa teruja untuk mencuba set ini adalah apabila mendapat tahu yang pihak AR Beauty turut sedang berusaha untuk mendapatkan sijil halal pula. Wahhhh nampaknya semua jenis sijil diaorang nak mohon ni. Ini bukan untuk tunjuk lagak tetapi demi untuk membuktikan bahawa bahan yang di gunakan adalah selamat sepenuhnya tanpa sebarang bahan kimia yang terlarang, ekstrak haiwan dan lain-lain yang tidak sepatutnya. Syabas AR Beauty.


Berbalik pada set produk ini, untuk setiap set lengkap hanyalah terdiri daripada 5 jenis produk saja. iaitu Gentle Facial Cleanser, Gentle Facial Activator, Revitalizing Serum, Naurishing Day Cream SPF 15 dan Replenishing Night Cream.

Aturan dan cara untuk menggunakannya juga tidak susah. Cara-caranya adalah seperti di bawah..
  • STEP 1 - Gentle Facial Cleanser
  • STEP 2 - Gentle Facial Activator
  • STEP 3 - Revitalizing Serum
  • STEP 4 - Naurishing Day Cream SPF 15
  • STEP 5 - Replenishing Night Cream

1. GENTLE FACIAL CLEANSER
  • Membersihkan kulit wajah
  • Meninggalkan kulit yang lembut,bersih dan harum segar
  • Mengurangkan pori hitam &Pertumbuhan jerawat
  • Menghidrasikan dan menggantikan kulit secara perlahan
  • Kulit lebih sihat & cantik
  • Membersih kulit daripada kotoran 


CARA PENGGUNAAN:
Basuh muka dengan menggunakan air suam serta AR Cleanser.Air suam dapat membantu mengeluarkn kotoran degil daripada kulit anda.Selepas mencuci muka,tekap muka anda dengan memggunakan kain lap muka-jangan lap.ia hanya akan menegangkan kulit anda dan akan mengakibatkan kedutan muka.

2. GENTLE FACIAL ACTIVATOR
  • Menghaluskan kulit
  • Merawat kulit sensitive dan halus
  • Kulit menjadi lembut,segar,kelihatan sihat berseri
  • Mengecilkan pori
  • Mengembalikan PH kulit dan menstabilkan serta menghidrasikan kulit
  • Memperbaharui lapisan kulit
  • Mengurangkan kegatalan dan keradangan kulit
  • Mengawal sebum minyak dan pertumbuhan jerawat


CARA PENGGUNAAN :
Pegang dalam lima atau enam inci jarak daripada wajah anda dan sembur ke muka.Biarkan seminit dua,dan yang paling penting tekap lebihan air dengan tisu


3. REVITALIZING SERUM
  • Membantu menghidupkan,memulihkan dan meremajakan imun
  • Mengekalkan pertumbuhan semula sel untuk kesan anti-penuaan
  • Menegangkan kedutan
  • Membaiki pulih tekstur kulit
  • Menstimulasikan pembentukan kolagen dan struktur serat dalam pembaharuan kulit
  • Mengurangkan pembentukan garis halus dan mata sembap
  • Menghasikan pembentukan anti-radang
  • Melembutkan dan melembapkan kulit
  • Merangsang imuniti kulit,anti-radang dan pelindung UV
  • Memperbaharui tona kulit (mencerahkan dan memudarkan)
  • Meningkatkan keanjalan kulit
  • Anti-jerawat dan anti-mikrobial
CARA PENGGUNAAN
Sapukan sedikit serum di muka,ratakan dengan perlahan dan cepat,Guna hanya sedikit tetapi mencukupi dalam penggunaan serum muka

4. NOURISHING DAY CREAM RICH SPF15
  • Membantu  menghalang kulit daripada terdedah kepada matahari
  • Mengekalkan kelembapan kulit wajah dan tidak berminyak
  • Menghadang kulit daripada sinaran UV dan UVB
  • Melindungi kulit daripada melanin (garis gelap kepada pigmentasi hitam yang berpunca daripada pendedahan kulit kepada sinaran matahari
  • Mengurangkan pigmentasi di permukaan kulit
  • Menghasilkan kulit yang cerah dan tona kulit yang sekata
  • Melindungi kulit daripada kekeringan
  • Kulit lebih berseri,bersinar dan lembut
CARA PENGGUNAAN
Ambil sedikit Day Cream atau mengikut kesukaan anda.Letakkan ke tapak tangan serta gosok ia menggunakan kedua-dua belah tangan,sapukan ke muka dengan membuat urutan di dalam pergerakan bulatan,dengan menggunakan hujung jari anda.kemudian sapukan di bahagian leher dengan urutan ke atas

5. REPLENISHING NIGHT CREAM

  • Membantu mempertahankan kulit daripada pendedahan cahaya matahari
  • Menambahkan nutrisi dan air ke dalam kulit muka
  • Menghidupkan semula sel-sel kulit
  • Mengekalakn kelembapan dan keseimbangan kulit
  • Memberi kulit lebih cerah,licin,serta tona kulit dan warna yang sekata
  • Meminimumkan kedutan,bintik gelap,warna tidak sekata dan kemerahan
  • Melambatkan pengeluaran melanin
  • Mencegah se-sel mati,mengurangkan pertumbuhan jerawat
  • Membantu pulihkan kulit
  • Kulit kelihatan sihat,bersinar dan segar


CARA PENGGUNAAN
Sapukan Night Cream dengan urutan lembut  ke arah atas dan buat gerakan bulat dengan menggunakan hujung jari,Elakkan kawasan sekitar mata,Krim juga sesuai digunakan di bahagian leher.idealnya pakai krim malam 30 minit sebelum tidur

TESTIMONI DARIPADA DIRIKU SENDIRI

Pada mulanya aku tidak meletakkan harapan yang terlalu tinggi menggunung. Ini kerana AR Beauty by Divine adalah produk baru yang belum pernah aku lihat di mana-mana sebelum ini. Namun demi untuk berlaku adil maka seharusnya aku perlu berusaha untuk mengenali produk ini dan alhamdulillah, aku telah berjaya mencari apakah keistimewaan yang terdapat pada produk ini sehingga membuatkan aku berasa berani untuk mencuba ke atas wajahku sendiri.

Sebaik saja menggunakan produk ini, aku jatuh cinta dengan baunya yang amat wangi semerbak bunga. Best sangat baunya. Aku juga dapat rasakan kulit ku yang agak kusam sebelumnya sudah kembali bersinar (glowing) walaupun ketika itu aku tidak meletakkan apa-apa produk kecantikan pada wajah. Malah garisan halus yang sudah mula timbul telah kembali menegang semula terutamanya yang terdapat pada bahagian dahi dan bawah mata.

Seperkara lagi, ia turut membantu memberikan tona kulit yang lebih cerah dan sekata. Kesan jeragat lama juga sudah semakin pudar dan di pendekkan cerita ia benar-benar dapat kembalikan keremajaan wajah sebagaimana yang aku inginkan. Aku juga buka seorang yang terlalu rajin untuk kenakan berpuluh-puluh jenis produk pada satu masa di wajah ini kerana sebagai seorang ibu beranak enam, aku tak punya banyak masa untuk berlama-lama di hadapan cermin. Mujurlah produk AR Beauty ini mengutamakan cara pemakaian yang ringkas dan cepat sesuai dengan perkembangan semasa wanita sekarang. Ia juga menitikberatkan soal pembungkusan sehinggakan produk ini mudah untuk di bawa ke mana-mana hanya dengan meletakkanya di dalam tas tangan.

Tahniah AR Beauty dan semoga semakin di kenali dari masa ke semasa.
Pihak AR BEAUTY saat ini sedang giat mencari mana-mana individu yang berminat untuk menjadi agen dan jadilah 100 pemohon terawal untuk mendapat pulangan yang lumayan setiap bulan.

1 set lengkap berharga RM190 (harga promosi) dan untuk membuat pembelian atau sebarang penyataan, sila hubungi team AR Beauty di
Whatsapp : 012 – 477 4874 / 012 – 601 2190

8 comments:

  1. makin cantik la nnt sis hawa kita ni... Penjagaan muka penting kalau nak muka sentiasa bersih dan sihat

    ReplyDelete
  2. lepas comel sis awa hihihihi...

    ReplyDelete
  3. macam best je produk ni...bolehlah try nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi semua.
      Alhamdulillah Produk Ar Beauty telah mendapat kelulusan dari KKM & dalam proses untuk dapatkan Sijil Halal. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jeragat & jerawat tak kira jantina (mahupun bangsaπŸ™ˆ) . πŸ’― Plant based etc..Produk dari Malaysia...Dijamin berkualiti dan puas hati..Siapa Cepat dia dapat..selagi stok masih ada...😍😍😍😍

      Untuk join team AR Beauty By Divine, whatsapp 0124774874/ 0126012190..Nanti saya akan masukan dalam group

      Whatsapp dengan format

      Join team ARbeautyHQ “id fb”

      Delete
  4. Kami punya muka pun dah kusam ni, kena start jaga muka balik
    Btw, singgah follow sini dari https://herlittlehome.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. Sy pun baru dapat produk ni. Bos hadiahkan utk staff lama.. Bg sy yg xpernah try produk kecantikan ni.. Info yg sis bg memang berguna.. Dan step tu pun mudah utk ikut.. Terima kasih. ..

    ReplyDelete
  6. Hi semua.
    Alhamdulillah Produk Ar Beauty telah mendapat kelulusan dari KKM & dalam proses untuk dapatkan Sijil Halal. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jeragat & jerawat tak kira jantina (mahupun bangsaπŸ™ˆ) . πŸ’― Plant based etc..Produk dari Malaysia...Dijamin berkualiti dan puas hati..Siapa Cepat dia dapat..selagi stok masih ada...😍😍😍😍

    Untuk join team AR Beauty By Divine, whatsapp 0124774874/ 0126012190..Nanti saya akan masukan dalam group

    Whatsapp dengan format

    Join team ARbeautyHQ “id fb”

    ReplyDelete