Showing posts from January, 2017Show All
Cara cantikkan popular post - Style 4

Assalamulaikum.... ada yang berminat dengan design ni tak? Jika minat boleh ikut cara kat bawah ni ya. Jangan risau, mudah je... Tapi sebelum tu, awak mesti 'uncheck' bahagian snippet di dalam widget popular post…

Cara Cantikkan Popular Post - Style 3

Untuk popular post style 3, awak perlu ubah UNCHECK bahagian Snippet terlebih dahulu. Cara untuk uncheck mudah saja, awak pergi ke blog sendiri dan klik atas gambar spaner di bahagian popular post, automatik akan keluar ga…

Cara cantikkan popular post - Style 1

Step 1 : Log in ke Dashboard > Template > Edit HTML Step 2 : Klik di mana saja di dalam kod area dan tekan Ctrl + F serentak untuk membuka kotak search. Step 3 : Taip kod di bawah ni ke dalam kotak search dan teka…

Cara cantikkan popular post - Style 2

Step 1 : Log in > Dashboard > Template > Edit HTML Step 2 : Klik di mana saja di dalam kod area dan tekan Ctrl + F serentak untuk membuka kotak search. Step 3 : Taip kod di bawah ni ke dalam kotak search dan tek…

Cara Cantikkan Kotak Search

Sebuah blog  bersama sebuah kotak search boleh menyebabkan si penulis dan si pembaca senang hati. Walau kotak search ni kecik je tapi besar jasanya pada sesebuah blog kerana ia akan membantu si pembaca dan si penulis mencari entr…

Program Penebusan MILO

Wah terujanya tengok jaket warna warni ni... ia di beri nama Jaket Juara dan terima kasih Nestle Malaysia  sebab selalu keluarkan produk redeem yang best-best. Aku ni sebenarnya dari kecik sampai sekarang tak stop minum Milo…

Atasi 'DNS. SERVER ISN'T RESPONDING'

Ah sudah! Kenapa pulak ni??? Check internet, restart balik laptop tapi tetap tak boleh. Dah macam kena kunci siap bermangga pulak dia ya. hmm takpe takpe, dont panic... MrGoogle kan ado...  So bermulalah operasi men…

Tutorial : Remove "Powered by Blogger" (Simple Template)

Ada dua cara untuk buang attribution ni sebenarnya dan this tutorial just for Simple Template user . Untuk pengguna template lain nanti sis share pada next tutorial okay. Tutorial ni simple sangat and it's just take a …