Assalamualaikum....
makin hari makin best pula tonton drama NUR  kat TV3. NUR Cahaya drama di TV3 ni boleh di katakan antara drama yang menjadi favouriteku bukan kerana pelakon utamanya tetapi di sebabkan pelakon tambahan yang hot sehot hotnya, siapa lagi kalau bukan Ustaz Hamadi dan juga Aisyah yang di bawakan oleh Azhan Rani dan juga hakak Khiriah kita yang sememangnya sangat hebat apabila berlakon.


Antara adegan yang paling super duper lucu of course lah insiden #supbunjut yang terus menjadi trending dengan gelak ketawa orang ramai di media social. Hinggakan pada satu tahap keluar hashtag baru #supbunjutbebassihir. Aduhhh kuat betul penangan drama ni kan...



Memang menjadi dan sangat berkesan lakonan para pelakon dan terus terang aku katakan aku tunggu tunggu tunggu semata kerana nak tengok apakah kesudahan Aisyah dan suaminya si Hamadi yang amat ku gerammmm sangat tu...

Walaubagaimanapun, tiap yang bermula pasti akan berakhir dan begitu juga dengan drama Nur. Malah Azhan Rani dan Khiriah turut telah memuatnaik status terbaru di IG mereka dengan mengatakan yang pengambaran drama Nur memang sudah tiba ke penghujungnya.


Cuma yang daku sedikit terkilan satu je... itupun sikittt jela... bagi pendapat peribadi aku ni, disebabkan drama tersebut berciri islamik dan kebetulan si pelakon wanita adalah isteri kepada seorang pelakon maka apalah salahnya jika gandingan pelakon adalah di antara suami dan isteri sebenar kerana antara Nur dan Adam ada adegan sentuh. Barulah drama berbau islamik sebegini tampak lebih 'sopan' di mata penonton terutama untuk adegan yang ada kaitan dengan masjid.

Meskipun hakikat sebenarnya aku lebih suka gaya dan lakonan Shafiq Kyle namun macam yang ku cakap tadi, alang-alang si pelakon wanita (Amira) adalah isteri kepada salah seorang pelakon dan ada adegan sentuh maka ambil je la suaminya sendiri sebagai gandingan.... jika takde sentuh sama sekali macam Hamadi dan Aisyah takpe... hehe

Apapun itu hanya pendapat peribadiku saja... sokong atau tidak terpulang... yang pasti ya drama ini memang dapat mendatangkan feedback yang sangat awesome. Tahniah.... Doa dan harapan moga akan ada lebih banyak drama yang boleh memberi pengajaran selepas ini.