Dos Kecil, Cucian  Berkuasa Dalam Masa Lebih Singkat dengan 5X Kuasa Cucian Menerusi TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent | Merevolusikan pasaran Cecair Pencuci di Malaysia dengan Teknologi & Reka Bentuk Baharu

Adakah mencuci pakaian menjadi rutin rumah yang paling lama, membuatkan anda tidak mempunyai banyak masa untuk bersama keluarga, kawan-kawan atau menikmati pengalaman baru?

TOP, jenama pencuci No. 1 di Malaysia kini merevolusikan pengalaman mencuci pakaian apabila membuktikan bahawa cucian penuh kuasa didatangkan dalam pakej kompak menerusi pengenalan TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent. 


Ia mampu memberikan 5X kuasa cucian dengan enzim turbo yang bertindak pantas untuk mengeluarkan kotoran lebih cepat menerusi satu penutup kecil sahaja.



Rekabentuk TOP TurboClean yang kompak nyata sepadan dengan formula ultra-pekat yang ada di dalamnya. TOP telah menghasilkan Enzim Turbo yang bertindak pantas dengan 5X kuasa pembersihan bagi menghilangkan kotoran tersembunyi, terutamanya sebum dengan cepat dan efektif. 

Jadi, pakaian penuh yang dibasuh dengan mode basuhan ‘Quick Wash’ dapat dibersihkan secara lebih berkesan, sama seperti pakaian yang dibasuh menggunakan pencuci konvensional pada kitaran cucian penuh.


Teknologi cucian inovatif ini terdiri daripada satu formula yang lima kali lebih pekat berbanding pencuci pakaian lain. Ia juga menghapuskan air yang tidak perlu yang membuatkan kebanyakan cecair pencuci menjadi lebih cair.

Dengan pilihan kitaran cucian ‘Quick Wash’ yang lebih singkat tetapi tetap efektif, TOP TurboClean dapat menjimatkan banyak masa, penggunaan air dan tenaga elektrik. Jadi anda ada lebih banyak masa untuk diluangkan bersama orang tersayang, menikmati hobi serta “me-time’ dan “self-care” untuk diri sendiri disamping menikmati gaya hidup yang mesra alam.




Enzim Turbo di dalam TOP Turbo Clean membersih secara menyeluruh dengan kombinasi Multi-Surfaktan untuk “menyerang” dan melarutkan kotoran. Muti-enzim pula dapat menembusi jauh ke dalam gentian fabric untuk menguraikan kotoran manakala Polimer pula membantu mengeluarkan sebum serta menghalang kotoran daripada terbentuk semula.


Menurut Pengurus Pemasaran Southern Lion Sdn. Bhd., Encik Leroy Yoon, dengan pengenalan TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent yang kompak ini, satu segmen bahan pencuci premium baharu yang berprestasi tinggi bakal dibentuk. Sasaran utama produk ini adalah pengguna yang menghargai innovasi terkini yang memudahkan rutin mencuci pakaian serta menambah baik gaya hidup mereka, selari dengan janji jenama TOP iaitu Innovation for Better Living

“Cecair pencuci ultra pekat masih tidak digunakan secara meluas di Malaysia. kami percaya bahawa TOP TurboClean akan menjadi antara yang terawal dalam kategori ini dan bakal diperkenalkan secara meluas di Malaysia. TOP sememangnya terkenal kerana inovasi termajunya demi memenuhi keperluan pengguna dan merevolusikan pengalaman mencuci pakaian. 



“Detergen dengan konsentrasi ultra agak sukar didapati di Malaysia, oleh itu kami yakin TOP Turbo Clean adalah antara yang pertama dalam kategori ini yang akan semakin dikenali di Malaysia. TOP terkenal dengan innovasi cemerlang untuk memenuhi kehendak pengguna dalam merevolusikan pengalaman mencuci pakaian. Dengan TOP TurboClean kami membuktikan bahawa innovasi yang hebat boleh didapati dalam saiz yang kecil & kompak tetapi dapat menambah baik rutin seharian dan gaya hidup pengguna secara signifikan. Ia mempunyai pelbagai kelebihan – jimat separuh masa mencuci, 5X kuasa membersih, jimat ruang, jimat air & elektrik dan dapat memberikan anda lebih banyak masa terluang untuk hal-hal yang lebih penting. Kami juga menetapkan harga yang berpatutan dengan kelebihan yang diberian oleh detergen ini,” kata Encik Leroy.

Satu botol 900g cukup untuk 45 cucian dan dapat menjimatkan ruang di kawasan mencuci pakaian agar kelihatan lebih tersusun dan kemas.


“Pencuci pakaian baharu kami mampu mengubah cara rakyat Malaysia mencuci pakaian,” kata Leroy. “Kami ingin memberi pengalaman mencuci pakaian yang lebih baik di rumah, dan kami yakin inovasi ini akan berjaya menarik kelompok pengguna yang lebih luas – daripada golongan professional yang sentiasa sibuk, keluarga normal sehinggalah golongan urban yang mencucui pakaian di luar kediaman mereka.”

Rekaan penutup TOP TurboClean yang pintar mengurangkan risiko tumpahan atau melebihi had yang dicadangkan untuk satu cucian. Bahan pencuci yang berlebihan boleh menyebabkan buih menjadi banyak seterusnya memberi kesan kepada pakaian dan mesin basuh. Ia juga mengakibatkan pengguna tidak dapat memperoleh jumlah cucian yang sepatutnya.

5X kuasa cucian dalam masa yang singkat, saiz botol TurboClean yang kompak. Selain itu, ia juga mempunyai semua kelebihan pencuci TOP sedia ada seperti anti-bau hapak, anti-debu hama dan anti sebum sebagai jaminan kehidupan yang lebih bersih dan sihat.




Ia sesuai untuk mesin basuh cucian atas dan hadapan, selain boleh digunakan dengan kitaran Quick Wash sekaligus memberikan kita lebih banyak masa bersama keluarga, rakan-rakan mahupun melakukan aktiviti kegemaran. 

Maklumbalas Diri Sendiri Selepas Menggunakannya :


Paling best bila daku dapat hilangkan kotoran daki pada kolar baju anak dengan sangat cepat dan mudah. Hanya dengan sedikit sapuan pada bahagian kolar terus tanggal segala daki degil dengan senang ketika proses basuhan.


Keluar saja dari mesin dah terus putih! Takde langsung sebarang daki yang melekat kat kolar lagi.
Happy sangat-sangat happy.



Boleh didapati dalam dua varian, anda boleh memilih wangian segar Power Fresh atau bau floral Power Bloom yang sensasi, ia boleh didapati di seluruh negara dalam botol kompak 900gm pada harga RM20.15  sebotol. Manakala pek isian semula berharga RM16.45 bagi setiap pek.
TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent in Power Fresh mempunyai haruman yang segar dan terkini untuk aroma kebersihan yang mantap.

TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent in Power Bloom mempunyai haruman flora yang mendakap anda dalam wangian yang romantik dan menenangkan.

So, apa yang sedang ditunggu lagi tu? Jom cepat-cepat dapatkan TOP Turbo Ultra Concentrated Detergent dengan 5X Kuasa Cucian ni. Daku gerenti korang pasti suka!! InshaAllah.






Terima kasih kerana membaca. Jangan lupa untuk follow blog ini dan jemput datang lagi di lain masa.