LG Electronics Expands Footprint in Kuala Terengganu with its First Brand Shop with Seng Huat | Bertarikh pada 10 Januari 2020 yang lalu, LG Electronics Malaysia telah melancarkan kedai jenamanya yang pertama di Kuala Terengganu. Wah bertuah orang Terengganu! Pembukaan kedai ini secara tidak langsung memantapkan lagi tema 'Mencipta Kehidupan yang Lebih Baik' yang di bawa oleh pihak LG Electronics Malaysia.


Pihak LG Electronics Malaysia meluaskan jejaknya di Pantai Timur dengan memberikan akses yang lebih baik kepada masyarakat setempat untuk produk-produk inovatif yang terkini bersama dengan Seng Huat.

Bagaikan tak percaya, kali ini sudah ada kedai jenama LG Electronics Malaysia yang pertama di Kuala Terengganu (kedai yang ke-39 di seluruh negara) dengan menempatkan pelbagai produk Home Appliances dan Home Entertainment, seperti TV OLED yang memenangi anugerah, TV NanoCell, peti sejuk InstaView Door-in-Door ™, Mesin basuh TWINWash ™ dan penghawa dingin DUALCOOL ™ yang sangat ohsem!


Bila tengok pada perincian Mesin basuh TWINWash ™ ni, tak terucap dengan perkataan. Tersangatlah cantik dengan ciri-ciri sebuah mesin basuh hebat. Design mesin basuh dengan penampilan secara menegak dengan dua tingkat atas bawah ini memang sangat menarik pandangan. Kalau suami sanggup beli satu beri sebagai hadiah mau sis lompat sampai ke bintang ni rasanya. =D






Ternyata produk dari jenama LG Electronics ini semuanya dapat membawa pengguna ke arah penggunaan peralatan rumah yang makin canggih termasuklah untuk penduduk bagi kawasan Pantai Timur khususnya. Sis sendiri rasa teruja dengan semua produk yang ditawarkan. Mula terbayang kalau letak kat rumah tentu cantik. Sudahlah canggih, lawa pula.. eh maunya tak seronok kalau dapat beli guna kat rumah ni.

Selain dari itu, ada lagi pelbagai produk lain untuk di beli mengikut citarasa masing-masing. Kalau tak percaya, boleh lihat gambar untuk beberapa produk dari jenama LG Electronics Malaysia seperti kat bawah ini... haa kan sis dah cakap, lawa-lawa semuanya! Canggih pulak tu! Hebat... hebat....





Ohya, tak lupa yang produk LG Electronics ini juga turut didatangkan dengan warranty mengikut syarat yang telah ditetapkan berdasarkan produk pilihan yang di beli.



[ MORE INFO ]

First Brand Shop with Seng Huat aims to provide local communities with easier access to LG’s innovative home entertainment and home appliance experience 


KUALA TERENGGANU, Terengganu, 10 January 2020: Expanding its footprint in the East Coast by giving local communities better access to ground-breaking, innovative products, LG Electronics Malaysia today launched its first-ever Brand Shop in Kuala Terengganu, further solidifying their ‘Creating a Better Life’ theme. Partnering up with Seng Huat, this all-new Brand Shop showcases the consumer electronics’ commitment in supporting the growth of cutting-edge home appliances in the state.




LG’s first Brand Shop in Kuala Terengganu (39th outlet nationwide) will house its range of Home Appliances and Home Entertainment products, including (but not limited to) the award-winning OLED TVs and NanoCell TVs, InstaView Door-in-Door™ refrigerators, TWINWash™ washing machines and the efficient-driven DUALCOOL™ air conditioners.  

Officiating the grand opening, General Manager of Sales, LG Electronics Malaysia, Douglas Chung said, “Our consumers have always been our priority. From research and development to producing the products, we often ask ourselves if this is something our consumers would enjoy using in their homes. Being able to expand consistently [here] in Malaysia is a testament that we are receiving support from the local communities. And it is with that acknowledgement and support we can continue to establish our renowned Brand Shop here in Kuala Terengganu, to reach out to more of the local communities, extending hands-on experience while in the store.”




“Our collaborative partnership with LG has enabled us to witness just how prevalent LG products are in our customers’ lives. Whether it is their time-efficient washing machines or energy-saving air conditioners, customers can now experience the innovative home appliance for their homes. Working closely with LG, we strive to continue offering top-notch premium quality products that better complement customer’s homes and lifestyle.” said Fong Jiun Haur, Managing Director of Seng Huat Electrical & Home Appliances Sdn Bhd. 

Due to their ground-breaking innovations in technology and design, LG was awarded with 2020 CES Innovation Awards – led by their award-winning OLED TV, who was honoured with yet another Best of Innovation award, courtesy of the Consumer Technology Association (CTA™). This milestone marks the eighth consecutive year that LG have received CES Innovation Awards, the official industry recognition for the most innovative products introduced at CES, the global stage for innovation.

“To be given acknowledgement by a credible organisation is truly an honour. Our strong, premium and unique positioning is a testament to the consumers’ trust in LG products and their confidence in the abilities of the products to provide them with a smarter and better lifestyle. They are the reason we continue to work harder and better each time.” 




 “We constantly strive to be better and consistently seek out methods to create, develop and manufacture products that not only provides visual enticement, but also serves practical and functionalurpose – to fully empower our customers with a greener, smarter, better way of living in today’s digital er pa.” added Douglas. 


As part of the grand opening, attractive promotions*, rebates and free gifts will be available for customers who visit the LG Brand Store at Seng Huat Electrical & Home Appliances Sdn Bhd until 12th January 2020. 

*Terms and conditions apply


Sebagai salah seorang warga Pantai Timur sudah semestinya berasa happy dengan pembukaan kedai barangan elektrik seperti ini. Mana taknya, dapatlah dijadikan salah satu lokasi untuk membuat pemilihan tatkala ingin membeli berangan peralatan rumah.

Secara tidak langsung, dapatlah merasa guna produk yang terkini dan canggih walaupun hakikatnya berada jauh dari kotaraya besar. Happyyy.. sangat-sangat happy... dan pada yang berada di sekitar kawasan Pantai Timur ini, jom kita sama-sama ke sana. Boleh cuci-cuci mata lihat produk yang terbaik dari LG Electronics Malaysia bersama Seng Huat.

Untuk sebarang maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan, boleh layari :










Terima kasih kerana membaca. Apa pendapat anda tentang artikel ini? Jemput komen di bawah.