Drama 7 Hari Mencintaiku 1 Kembali Ditonton - Full Episode 01 - 28 (Akhir) | Mampukah Ego Menandingi Cinta? Itulah bait utama untuk drama 7 Hari Mencintaiku yang kini semakin gah dengan sambungannya iaitu 7 Hari Mencintaiku 2. 

7 Hari Mencintaiku merupakan sebuah siri drama televisyen Malaysia 2016 arahan Jamal Khan manakala 7 Hari Mencintaiku 2 merupakan sebuah siri drama televisyen Malaysia sambungan untuk drama sebelum ini yang ditayangkan di tahun 2020. Kedua-dua drama dibintangi oleh Siti Saleha dan Shukri Yahaya sebagai peneraju utama. 

Tonton Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episode

Drama 7 Hari Mencintaiku (siri 1) datang dengan 28 episod manakala untuk drama 7 Hari Mencintaiku 2 pula ia datang dengan 33 episod. Siri 1 dari awal sudah bikin orang geram dengan watak Mia yang ego dan untuk siri 2 sekali lagi bikin orang geram dengan watak Nurul yang dianggap belum jadi isteri sudah lupa diri. 

7 Hari Mencintaiku 1 telah mencatatkan penarafan tontonan drama yang tertinggi di Malaysia iaitu sebanyak 12 juta penonton selain menerima Anugerah Drama Pilihan dan tidak mustahil 7 Hari Mencintaiku 2 juga boleh mendapat anugerah yang hampir sama kerana memang ramai yang menontonnya. 

Diadaptasi daripada novel bertajuk sama karya Siti Rosmizah ternyata ke dua-dua siri ini benar-benar mendapat tempat di hati para pembaca novel dan peminat drama tanahair itu sendiri. Dan bagi yang masih tertanya-tanya atau masih ingat-ingat lupa dengan kisah 7 Hari Mencintaiku yang dulu (Siri 1), di sini kalian boleh menontonnya secara marathon dari episod 1 hingga episod yang terakhir. 

Kalau dulu daku selalu juga tonton melalui lamanweb Kepala Bergetar tetapi sekarang dah ada channel rasmi TV3, makin mudah nak cari video drama lama-lama yang best!

Mana tahu dengan cara ini boleh terasa lebih feel untuk menonton drama 7 Hari Mencintaiku 2 sebab sudah boleh faham jalan cerita dengan lebih jelas. Lagipun dalam siri 1 ada watak Buntat yang comel dan menyedihkan. Ada juga watak Pak Samad dan Makcik Roziah yang sering di sebut dalam drama 7 Hari Mencintaiku siri 2. 

Tonton Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episode, Episode Penuh 01 - 28 (Akhir)  


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 1 

Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 2

Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 3


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 4


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 5


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 6


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 7


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 8


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 9


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 10


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 11


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 12


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 13


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 14


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 15


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 16

Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 17


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 18


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 19


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 20


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 21


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 22


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 23


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 24


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 25


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 26


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 27


Drama 7 Hari Mencintaiku - Episod 28 (Akhir)


Dan tak dinafikan ada yang datang semula tonton Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episode, Episode Penuh 01 - 28 (Akhir) ini sambil tonton siri 2. Yelah, mana boleh tunggu lama untuk tonton sambungannya yang tengah hot sekarang ni. Untuk tonton siri 2 dari episode 1 hingga episode terkini boleh  KLIK DI SINI 

Tak kisahlah sama ada nak tonton Drama 7 Hari Mencintaiku 1 ini terlebih dulu sebelum tonton 7 Hari Mencintaiku 2 ataupun sebaliknya, terpulang pada kehendak masing-masing mengikut cara yang disukai. 

Tonton Drama 7 Hari Mencintaiku Full Episode


Suka Tonton Drama? Boleh join group FB Suka Drama Malaysia. Di sana ada pelbagai link episode penuh untuk tonton pelbagai drama baru dan lama. 


Terima kasih kerana membaca. Apa pendapat anda tentang artikel ini? Jemput komen di bawah.