Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Tempat Makan Yang Baik Dengan Pemandangan Malam Menakjubkan

5 Tempat Makan Yang Baik Dengan Pemandangan Malam Menakjubkan | Makan malam dengan pemandangan yang indah adalah salah satu suasana romantik. Makan malam bersama pasangan dengan pemandangan cantik waktu malam akan membuatkan ianya menjadi salah satu kenangan manis dalam hidup.

Selain dari suasana romantik, best juga jika dapat nikmati makan malam dalam suasana yang selesa dan happening untuk mereka yang sudah berkeluarga. Di sini akan dikongsikan lima tempat makan yang baik dengan pemandangan malam menakjubkan. 

#1 - The 39 RestaurantTerletak di tingkat 39 Suria KLCC yang juga dikenali sebagai Menara Berkembar Petronas, ini adalah salah satu tempat makanan Halal romantis yang paling popular di Kuala Lumpur. Ini adalah tempat makan Halal yang hebat di Kuala Lumpur di mana kalian boleh menjumpai masakan tradisional Melayu yang dinaik taraf. Juga, pemandangan di sini tidak ada tandingannya.

Sekiranya kalian mencari restoran yang boleh menawarkan pemandangan Kuala Lumpur yang indah, ini adalah tempat yang sesuai. Restoran ini sangat halal dan bebas alkohol. 

Sudah tentu, selain pemandangan yang menakjubkan, The39 Restaurant menyajikan hidangan Melayu kontemporari yang dibuat khas untuk memenuhi makanan yang berkualiti tinggi di bandar ini. Bayangkan betapa indahnya menikmati sate, rendang dan hidangan Melayu lain sambil menikmati panomara indah waktu malam dengan cahaya neon lampu untuk kota besar Kuala Lumpur!

Alamat : PNB Perdana Hotel & Suites On The Park, 10 Jalan Binjai, 50450 Kuala Lumpur


#2 - Subak Restaurant


Ditubuhkan pada tahun 2009, restoran berinspirasi Bali ini dibina di hutan Bukit Lanjan. Walaupun Subak tersembunyi dari hiruk pikuk Kuala Lumpur, restoran ini menawarkan suasana yang tenang dan menenangkan kepada para tamunya.

Suasana yang menyegarkan di Subak, itu yang sering diperkatakan. Suasana di sini turut disertai dengan suara menenangkan dari sumber air mereka sendiri bersama alunan muzik alam dari persekitarannya.

Tidak mengejutkan jika Subak sangat terkenal sebagai tempat untuk makan malam dengan biasan cahaya lilin. Suasana romantis di Subak sememangnya sangat romantik dan sangat sesuai untuk dikongsi dengan orang yang dikasihi.

Alamat : Lot 3213, Jalan Penchala Indah, Bukit Lanjan, 60000 Kuala Lumpur


#3 - THIRTY8

Orang Malaysia memang suka membaca secara harfiah tentang nama sesebuah restoran. Disebabkan itu, restoran yang terletak di tingkat 38 Hotel Grand Hyatt di Kuala Lumpur ini mendapat namanya! 

THIRTY8 merupakan tempat makanan romantis yang popular di Kuala Lumpur. Ia menawarkan pelbagai jenis masakan dan hidangan serta pemandangan 360 darjah untuk melihat panorama sekeliling bandar. 

Walaubagaimanapun, menurut info yang di baca, restoran ini tidak menunjukkan sijil Halal di kedai makan mereka kerana mereka juga menyajikan minuman beralkohol. Walaupun makanan yang disajikan di sini diperoleh melalui pembekal yang disahkan halal serta dimasak di dapur yang disahkan halal tetapi untuk orang Islam, penjualan minuman beralkohol itu sendiri boleh bikin rasa was-was. 


#4 - Raja Bakor 23 (Doplohtiga)


Salah seorang peminat burger? Sekiranya benar kalian adalah salah seorang peminat burger, pasti rasa tak keberatan untuk mengotorkan tangan dengan menu Raja Bakor 23 yang terbaik! Selebriti tempatan seperti Emma Maembong, Wak Doyok, dan Dato ’Hj Afdlin Shauki telah memuji gabungan burger ini disebabkan oleh daging burgernya yang berkualiti tinggi tetapi dijual dengan harga yang sangat baik!

Jom dapatkan dan rasai sendiri burger terkenal mereka yang dinamakan bersempena dengan nama super hero seperti The Ironman, The Spiderman, The Hulk dan The Ronin. Jika sekadar ingin makan burger itu sendiri, boleh order yang à la carte. Harganya hanya sekitar RM15. Sangat berpatutan dengan saiz burger dan kuantiti yang diberikan. Jika mahu lebih menikmati, boleh order burger wagyu.

Raja Bakor 23 menyajikan burger Wagyu Jepun yang halal pada harga RM 88. Mereka juga mempunyai cawangan di Melaka dan Perak untuk kalian yang berada di sekitar luar bandar.

Alamat : 64, Jalan Beserah, Titiwangsa, 53200 Kuala Lumpur


#5 - Atmosphere 360


Tempat makan yang romantis kali ini menjanjikan kepada kalian sebuah pengalaman yang berlainan.  Atmosphere 360 ini tempatnya terletak pada ketinggian 282 paras laut yakni di bangunan tertinggi di Asia tenggara iaitu Menara Kuala Lumpur. Restoran ini dihiasi dengan perabot-perabot bertemakan kapal angkasa. Berlatar belakangkan gaya moden dan elegan serta dihiasi dengan lampu warna warni yang pastinya membuatkan hati rasa lain macam. 

Menu yang ada disediakan oleh chef professional, tidak kalah hebatnya dengan restoran mewah yang lain. Kalian boleh pilih pelbagai set yang disediakan termasuk set istimewa secara buffet atau ala carte. Antara menu menarik disini ialah Stir fried Boston Lobster, Marinated Block Cod Fish dan macam-macam lagi yang harus kalian cuba sendiri. Mereka beroperasi setiap hari bermula 11.30 pagi hingga 11 malam.


Mahu Nikmati Hidangan Special Di Rumah Juga Boleh

Hari istimewa, jika tak ke mana-mana juga boleh. Tak salah jika nak raikan sesuatu hari tu dengan insan tersayang hanya dengan cara nikmati makanan di rumah. Jika tak tahu nak masak apa, boleh buat pesanan secara online dari website Foodpanda.

Sebut je nak makan menu apa. Western, makanan tempatan ataupun chinese food , semuanya ada. Tinggal untuk pilih dan order kemudian rider akan menghantarnya sehingga ke depan pintu rumah.

 

Post a Comment for "5 Tempat Makan Yang Baik Dengan Pemandangan Malam Menakjubkan "