Senarai Barang IKEA Murah Yang Popular Untuk Dapur, Happy Shopping! | Ramai orang tahu barang IKEA memang cantik-cantik. Berkualiti juga! Dalam masa yang sama, ramai orang anggap yang barang IKEA ni mahal. Sebenarnya, banyak barang IKEA murah yang boleh di beli. Baik secara direct dari IKEA mahupun secara online. 

Untuk para kaki shopping, di sini disenaraikan beberapa barang IKEA murah yang bagus untuk dapur. Dalam senarai ini, ada juga barang IKEA bawah RM50 dan barang IKEA bawah RM20. 

Tak payah lagi nak pening kepala, anggap je list ini seperti IKEA Malaysia online catalogue yang dapat menjimatkan wang kalian. 

Barang IKEA Murah Yang Popular Untuk Dapur


Idea Dekorasi Dapur Menggunakan Produk Jenama IKEA 

Sebelum mula beli barangan yang diperlukan, sudah tentulah kita kena cari dulu idea dekorasi dapur yang sesuai. Oleh kerana dapur di rumah ini agak kecil, daku suka mencari idea dekorasi dapur yang sempit tapi kemas dengan susun atur yang menarik. 

Ini antara gambar-gambar idea dekorasi dapur guna barang IKEA murah yang berjaya menarik hati. 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Barang IKEA Murah Yang Popular

Barang IKEA Murah Yang Popular

Senarai Barang IKEA Murah Yang Popular Untuk Dapur, Jom Shopping!

1. IKEA Schottis Blind Pleated - Harga RM19.90 per unit 

Jika sebelum ini gunakan langsir, apakata kali ini bertukar kepada bidai. Bidai ini bukan saja boleh menjadikan suasana dapur nampak menarik, bahkan sangat praktikal juga. Nak lebih cahaya boleh tarik bidai ke atas dan jika nak lebih privasi, boleh tarik bidai turun ke bawah sepenuhnya. Kan senang tu!

Warna putih menjadikan ruangan dapur nampak lebih luas dan sesuai untuk dipadankan dengan apa jua warna tema dapur yang ada. Selain untuk tingkap di dapur, bidai ini juga dibeli untuk bilik tidur dan sebagainya. 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Info Produk 

Warna : Putih 

Saiz :  90 X 190 CM

Jenama : 100% from IKEA

Hantar dari : Subang Jaya, Selangor 

Ramai beli dari seller ini >>  beyond.lifestyle 

Barang IKEA Murah Yang Popular


2. IKEA COFFEE MUG CUP - Harga : RM1.00 - RM5.90 per pcs 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Info Produk 

Warna : White, Dark blue, Terqoise, Green 

Jenama : 100% from IKEA

Hantar dari : Johor Bahru, 81100 Johor

Ramai beli dari seller ini >> lurve_vs

Barang IKEA Murah Yang Popular


3. IKEA LACK Wall Shelf - Harga RM78.90

Dapur tanpa kabinet tak ada masalah. Boleh guna rak dinding macam ni. Cantik juga. Boleh letak mug, indoor plant, mangkuk dan sebagainya. Jika pandai letak, memang lawa sangat! Boleh jadi tumpuan utama untuk dapur. 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Info Produk 

Warna : White | Black-Brown 

Saiz :  26cm X 110 cm

Max. load: 10 kg

Jenama : 100% from IKEA

Hantar dari : Sungai Bakap, Penang

Ramai beli dari seller ini >> ksy102 


Barang IKEA Murah Yang Popular


4. IKEA LENNART - Drawer - Harga : RM58.99 

Tak tahu nak letak bawang putih, bawang merah, kentang dan sebagainya? Boleh beli rak drawer ni. Sesuai juga jika nak letak barangan dapur yang lain seperti tisu, plastic wrap dan lain-lain lagi. 

Saiznya yang sederhana boleh diletakkan pada mana-mana penjuru. Nak letak bawah meja pun okay jika nak lebih jimat ruang. 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Info Produk 

Warna : White

Jenama : 100% from IKEA

Hantar dari : Masai, Johor 

Ramai beli dari seller ini >> nansalwanie

Barang IKEA Murah Yang Popular

5. IKEA STIG Modern Bar Stool with Backrest - Harga RM59.00

Nak dapur nampak lebih moden dan mewah? Boleh beli kerusi bar yang agak tinggi ni. Selalunya kerusi ini diletakkan pada island ataupun counter top, tak ada semua tu, gabungkan dengan meja seperti gambar di bawah ni pun okay. Simple nice and clean. 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Info Produk 

Warna : White

Jenama : 100% from IKEA

Tinggi : 63CM

Hantar dari : Kepong, 52100 Kuala Lumpur

Ramai beli dari seller ini >> thelivingshop

Barang IKEA Murah Yang Popular


Cadangan : IKEA alike 3 and 6 Tier bookcase - Harga RM78.00 - RM165.00

Ini bukan produk IKEA tapi, boleh digabungkan dengan produk jenama IKEA.Contohnya, gabungkan kerusi  IKEA di atas dengan rak buku 3 tingkat ini. Walaupun ianya sebuah rak buku tapi boleh di tukar menjadi 'meja kabinet' atau 'island'. 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Letak pula nanti dengan bekas storage untuk simpan barangan. Mesti kemas dan cantik habis! 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Untuk rak yang lebih tinggi, boleh digunakan sebagai tempat letak barang makanan kering (pantry). Dari nak tempah almari khas yang semestinya boleh cecah ribuan ringgit, apa salahnya guna rak buku untuk tujuan yang sama dengan harga yang jauh lebih murah. 

Barang IKEA Murah Yang Popular


Info Produk 

Warna : White

Jenama : DIY (bukan IKEA)

Material : Wood 

Hantar dari : Sungai Buloh, 40160 Selangor

Ramai beli dari seller ini >> furnituredirectmy

Barang IKEA Murah Yang Popular


6. LERBERG IKEA Shelf Unit - Harga : RM77.90 

Ini my favourite, kat rumah ni dah ada 3 biji. Siap beli satu hadiahkan pada ibu mertua. Terdapat 3 warna iaitu hitam kelabu, putih dan kuning. Rak serbaguna ni boleh digunakan untuk letak peralatak elektrik, tupperware, makanan kering dan banyak lagi. Terpulang nak susun bagaimana. Memang cantik! 

Barang IKEA Murah Yang Popular

Info Produk 

Warna : White , Black, Yellow 

Jenama : IKEA 

Material : Steel 

Hantar dari : Bukit Mertajam, 14000 Penang

Ramai beli dari seller ini >> ysthung


Barang IKEA Murah Yang Popular


7. IKEA REKO clear glass - Harga : 6pcs RM7.80


Info Produk 

Warna : White

Jenama : IKEA 

Hantar dari : Ara Damansara, 46050 Selangor

Ramai beli dari seller ini >> mcoshop.maricarionline

Barang IKEA Murah Yang Popular


8. IKEA VARIERA SHELF - Harga : RM11.90 - RM19.90

Barang IKEA Murah Yang Popular Untuk Dapur

Info Produk 

Warna : White 

Jenama : IKEA 

Hantar dari : Subang Jaya, 47620 Selangor

Ramai beli dari seller ini >> homieboss

Barang IKEA Murah Yang Popular Untuk Dapur

9.  IKEA OFTAST white plate bowl - Harga : RM1.00 - RM3.90

Barang IKEA Murah Yang Popular

Info Produk 

Warna : White 

Jenama : IKEA 

Hantar dari : Petaling Jaya, 47830 Selangor

Ramai beli dari seller ini >> ps.ezwa 

Barang IKEA Murah Yang Popular


10. IKEA (RISATORP) Basket - Harga : RM21.90

Barang IKEA Murah Yang Popular

Barang IKEA Murah Yang Popular

Info Produk 

Warna : White , Blue, Pink, Monstera  

Jenama : IKEA 

Hantar dari : Hulu Langat, 43100 Selangor

Ramai beli dari seller ini >> dekorealm


Barang IKEA Murah Yang Popular


Itulah dia antara barangan Ikea yang popular. Macam daku cakap tadi, dalam senarai tersebut ada barang Ikea bawah RM20 dan ada juga barang Ikea bawah RM20. Yang pasti, barang Ikea yang berbaloi untuk kita beli dan guna di dapur. Nak beli guna untuk ruang lain pun boleh, atas kreativiti masing-masing. 

Perabot Ikea murah dan mahal itu bergantung pada sesuatu produk itu sendiri. Tapi rasanya sangat berpatutan dah! Boleh juga beli dari IKEA online store, tapi daku lebih gemar beli dari seller Shopee. Dah biasa guna Shopee dari dulu, apa nak buat =D 










Terima kasih kerana membaca. Apa pendapat anda tentang artikel ini? Jemput komen di bawah.