Senarai Lengkap Cadangan Hadiah Untuk Lelaki (Suami / Boyfriend / Ayah) | Sebelum ini dah dikongsikan senarai cadangan hadiah untuk perempuan, so kali ini akan dikongsikan senarai cadangan hadiah untuk lelaki pula. Manalah tahu, ada yang sedang mencari hadiah untuk diberikan pada suami atau teman lelaki. Nak beri sebagai hadiah kejutan untuk ayah atau boss lelaki juga boleh.  

Bila terfikir tentang hadiah begini, sebenarnya bukan hanya lelaki saja yang boleh jadi bingung untuk mencari hadiah yang sesuai untuk pasangan, perempuan juga sama. Lagi-lagi untuk hadiah di hari istimewa termasuk sambutan hari jadi (birthday) dan anniversary. Sempena hari istimewa tersebut sudah tentulah nak berikan hadiah yang special untuk suami atau kekasih. 





Senarai Lengkap Cadangan Hadiah Untuk Lelaki


Tengah buntu tak tahu nak beli hadiah apa untuk lelaki sedangkan tarikh istimewa dah makin dekat? Jangan risau, boleh jadikan senarai di bawah ini sebagai panduannya. Tak kisahlah nak beri hadiah untuk suami, kekasih lelaki, ayah, abang, kawan, atau sesiapa yang berstatus lelaki sekalipun, inilah idea hadiah untuk lelaki yang paling ideal untuk dipertimbangkan. 

#1. Kereta 

#2. Motorsikal 

#3. Basikal 




#4. Peralatan Bersenam

#5. Peralatan Sukan 

#6. Set PC / Laptop 

#7. Permainan / Games 




#8. TV 

#9. Set Home Teater 

#10. Jam Tangan 

#11. Cermin Mata Hitam




#12. Baju / Seluar

#13. Boxer

#14. Kasut 

#15. Stokin

#16. Tali Leher

#17. Sapu Tangan 

#18. Tali Pinggang 

#19. Minyak Wangi

#20. Dompet

#21. Bag Sandang 

#22. Aksesori Kereta




#23. Aksesori Motor

#24. Joran Memancing

#25. Topi

#26. Pencukur Elektrik 

#27. Pakej Percutian / Holiday Trip

#28. Pisau Serbaguna




#29. Mug

#30. Tiket Wayang

#31. Kek

#32. Kad 


Contoh Cadangan Hadiah Untuk Lelaki DIY






Haa banyak kan? Itu baru sikit, kalau disenaraikan seluruh hadiah untuk lelaki ni, rasanya boleh cecah hingga 50 atau lebih. Kan dah kata, hadiah untuk suami, boyfriend, ayah atau sesiapa saja yang bergelar lelaki ini memang banyak sebenarnya. 

Jadi kalau tiba masa nak membeli hadiah sempena hari istimewa kekasih dan sebagainya, mudah jer! Yang penting, masa nak beli hadiah birthday untuk mereka ni, kena bayangkan adakah barang tersebut sesuai dengan karakter mereka ataupun tidak. 

Sebagai contoh, suamiku berambut panjang dengan gaya ala rockers. Minatnya pula suka melakukan kerja DIY seperti buat perabot sendiri dan sebagainya. Maka hadiah yang cukup sesuai dengan suamiku adalah barangan power tools. kasut safety dan sebagainya. 

Harap-harap semoga senarai cadangan hadiah terbaik untuk lelaki ini dapat membuatkan suami, kekasih, ayah atau boss akan berasa happy tatkala menerimanya. 









Terima kasih kerana membaca. Apa pendapat anda tentang artikel ini? Jemput komen di bawah.