Showing posts from February, 2017Show All
Menulis bersama SEO

"Saya tak pandai lah..." hmm... belum apa-apa dah nak mengalah. Kita kena ingat yang semua orang bermula dari kosong dan tolonglah jangan terlalu cepat untuk berputus asa. Mana ada blogger yang baru mula menulis te…

Gary Dan Ji Hyo Akan Berkahwin Tahun Ini?

Semua peminat Monday Couple teruja dan gembira apabila dikatakan Gary (38 tahun) akan berkahwin dengan Song Ji Hyo (35 tahun) pada pertengahan tahun ini. Masing-masing sudah tidak sabar dan mendoakan agar pasangan ini benar-benar…

Apabila Tanda Suci Sudah Hilang Harga

Abang pilih yang mana? Perawan atau jandaaaaaa....??? Satu soalan untuk abang-abang sekalian yang ada membaca artikel ini, abang-abang pilih yang mana? Yang masih perawan atau yang sudah janda? Tiba-tiba rasa panas je dalam …

Sedapnya Minum Nankid Optipro 3 dari Nestle

Hari ini aku telah di hantar satu pek percubaan produk susu jenama Nankid Optipro 3 dari pihak Nestle. Aku di kehendaki memberi si kecilku cuba dan memberi maklumbalas di website mereka.  Excited juga bila dapat produk ni seb…

Kelebihan Menghalalkan Hutang

"Kalau dia tidak bayar... aku halalkan dunia akhirat." Ayat di atas bukan semua orang boleh ucapkan. Ye lah orang berhutang dengan kita beratus dan beribu, ingat mudah ke nak halalkan? Marah, sakit hati dan kecewa ak…

Resepi Kuih Lapis

Siapa sini suka makan kuih lapis, angkat tangan..... hehe... suka ke? Sis pun suka.. tambah-tambah kuih lapis yang lembut apabila masuk ke mulut. Oh sedapnya. Manis manis lemak lemak... nak lagi best bila makan kuih ni dapat tar…

Sarapan Melayu Vs American

Apabila bangun saja dari tidur, automatically perut akan berkeroncong. Mula-mula keluar irama lagu Aiman Tino (suka Usop nyanyi lagu ni di Mentor), kemudian irama dangdut Amelina dan akhir sekali irama heavy metal dari Offsprin…

Resepi Tteokbokki Versi Sis Hawa

Kuih Beras (Tteok) paling sedap kalau buat dengan beras sebenarnya. Bukan beras kita tapi beras yang untuk masak sushi tu. Kat rumah ni masih ada stok beras sushi (sebab suka buat makanan jepun dan korea) tapi hari ni di seb…

Antara Aku Dan Addsense

Tengok tajuk sekilas pun dah tahu kan? Saja nak share info ni supaya dapat di praktikkan bersama dengan blogger-blogger baru yang macam sis ni... Di pendekkan cerita, aku memang sengaja cari pasal. Sengaja cari pasal mohon Addsen…

 Kehidupan Di Syurga Menurut Al-Quran Dan Hadis

Sebelum tiba ke syurga, manusia akan di kumpulkan di padang Mahsyar. Allah swt akan membentangkan alam ini dan di ratakan. Tiada lagi tempat yang rendah dan tinggi, Padang mahsyar ini teramatlah luas sehinggakan apabila ki…

Wak Doyok Tak Lupa Mak Ayah !

Sehari dua ni panas gambar tentang 'rumah baru' Wak Doyok. Terus aku teringat aksi Wak di samping Myo dalam rancangan Ke Jepun Ke Kita? Terus terang aku suka tengok Wak di TV. Bukan sebab misainya tu ta…

Potato Wedges Rangup Ala KFC

Ubi kentang kat rumah aku ni memang tak pernah putus stok, bukan saja sebab harganya yang murah (1 guni kecik tu RM3.90) tapi juga di sebabkan anak bongsu aku cukup suka dengan kentang. Boleh di katakan hari-hari mesti akan t…