Showing posts from April, 2017Show All
KELAS TUISYEN BI PERCUMA!

Ya! Percaya atau tidak ada kelas tuisyen bahasa inggeris percuma di tempat aku tinggal ni. Kelas ni di buka untuk murid-murid yang bakal menduduki PT3 tahun hadapan. Di sebabkan anak sulung aku berumur 14tahun maka dia juga layak…

Full Edit Blog Untuk Kay Miey

KayMiey merupakan blogger lelaki ke dua yang hubungi aku untuk minta bantuan edit blog. Actually aku ni bukan pandai sangat bab blog lelaki tapi aku cuba sedaya yang aku termampu. Kalau kurang ciri macho nya, sis mohon maaf aw…

Full Edit Blog Untuk Mar Mansor

Chak!! Aku ni dah macam biskut chipsmore dah.. kejap ada kejap tak ada... Actually ada je cumanya tengah busy siapkan semua tempahan blog kengkawan yang menimbun gara-gara 'mabuk'!! Mujurlah kengkawan tersayang ni semuany…

Full Edit Blog Untuk Jasmi

Aku pun dah tak kira ini adalah tempahan yang ke berapa. Yang pasti ini adalah tempahan pertama yang di buat oleh salah seorang blogger dari luar Malaysia. Beliau yang aku maksudkan adalah Jasmi Al Bakri atau lebih di kenali den…

Sebab Kenapa Menghilang Selama Beberapa Hari

Assalamualaikum my blogger friends..  1st of all, sis nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada kengkawan yang sudi mesej tanya khabar. Tak sangka ada juga yang merindui diri aku yang tak seberapa ni setelah beberapa su…

Tips Untuk Menjadi Menantu Kesayangan

Lain orang lain caranya. Aku sendiri bukanlah seorang menantu yang perfect 100%. Yelah macamana nak perfect kalau masak pun tak pandai. Jangan kata nak masak, masa mula-mula kahwin dulu nak siang ikan pun tak lepas. Opsss... …

Peluang Berkerjasama Dengan Ayam Brand

Aku memang tak pernah termimpi dapat peluang untuk berkerjasama dengan Ayam Brand . Inilah yang di katakan rezeki dan yang buat aku cukup happy sebabnya aku ni memang salah seorang pengguna setia produk Ayam Brand ni. Aku …

Meja Kerja Ku

Inilah rupa meja kecil tempatku berkerja setiap hari. Di meja inilah aku menghabiskan masa mengedit blog, menulis, membaca dan menjahit.  Tengoklah sendiri, simple je pun. Tiada apa yang menarik cuma alhamdulillah ia mampu…

Full Edit Blog Untuk Kak Noor

Assalamualaikum.... kali ni aku nak share wajah baru untuk blog milik Kak Noor pula. Actually, Kak Noor ni baru je start buat blog itupun sebab nak promote bisnesnya berkaitan sulaman. Tak sure pula aku dari mana Kak Noor d…

Maggi Kari Hot Mealz The Best !

Hari ini suami aku, siapa lagi kalau bukan Mr.Qamar bawa balik Maggi Kari Hot Mealz .   Dua perasa yang suami aku beli dan bawa balik untuk aku dan keluarga cuba. Pertama Kari Laksa Ayam dan yang ke dua ialah Kari Kari Ka…

Full Edit Blog Untuk Izzah Alya

Tempahan berikutnya dari adik Alya. Actually Alya ni sudah menulis sejak 2014 tapi terhenti sekejap menjadi blogger. Sekarang Alya ingin kembali ke dunia blog jadi dia inginkan satu template yang baru sebagai permulaan. …

Tips Sebelum Dan Selepas Menjadi Surirumah Sepenuh Masa

Aku bukan orang kaya sebab tu aku dan asben sentiasa mencari jalan supaya berjaya dalam mendidik dan membesarkan ke lima-lima anak kami. Terus-terang memang ada yang kurang setuju dengan keputusan aku untuk hanya duduk di…

Full Edit Blog Untuk ANISVITA SHOP

Tempahan ini datangnya dari Puan Hairul Nisah atau lebih di kenali sebagai Anis. Beliau merupakan salah seorang pengedar dan peniaga produk Shaklee yang berjaya. Tempahan ini di buat untuk blog bisnesnya yang di beri nama …

Aku Rantai Kebebasan Anak Dengan 5 Perkara

Kali ni aku nak kupas isu anak. Bukan aku nak kupas isu ni untuk tunjuk lagak ke apa cuma sekadar nak berkongsi pendapat dan tips. Manalah tahu ada satu dua perkara yang boleh di jadikan panduan oleh ibu bapa yang lain. Seb…

Cara Beli Barangan LAZADA Melalui SHOPBACK

Assalamualaikum kawan-kawan. Aku baru je lepas shopping barangan LAZADA melalui SHOPBACK menggunakan baucer sebanyak RM800 yang baru saja di menangi melalui Lazada. Mesti awak nak tahu apakah barangan yang aku beli kan? A…