Showing posts from April, 2017Show All
KELAS TUISYEN BI PERCUMA!

Ya! Percaya atau tidak ada kelas tuisyen bahasa inggeris percuma di tempat aku tinggal ni. Kelas ni di buka untuk murid-murid yang bakal menduduki PT3 tahun hadapan. Di sebabkan anak sulung aku berumur 14tahun maka dia juga layak…

Sebab Kenapa Menghilang Selama Beberapa Hari

Assalamualaikum my blogger friends..  1st of all, sis nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada kengkawan yang sudi mesej tanya khabar. Tak sangka ada juga yang merindui diri aku yang tak seberapa ni setelah beberapa su…

Tips Untuk Menjadi Menantu Kesayangan

Lain orang lain caranya. Aku sendiri bukanlah seorang menantu yang perfect 100%. Yelah macamana nak perfect kalau masak pun tak pandai. Jangan kata nak masak, masa mula-mula kahwin dulu nak siang ikan pun tak lepas. Opsss... …

Peluang Berkerjasama Dengan Ayam Brand

Aku memang tak pernah termimpi dapat peluang untuk berkerjasama dengan Ayam Brand . Inilah yang di katakan rezeki dan yang buat aku cukup happy sebabnya aku ni memang salah seorang pengguna setia produk Ayam Brand ni. Aku …

Meja Kerja Ku

Inilah rupa meja kecil tempatku berkerja setiap hari. Di meja inilah aku menghabiskan masa mengedit blog, menulis, membaca dan menjahit. Tengoklah sendiri, simple je pun. Tiada apa yang menarik cuma alhamdulillah ia mampu membuat…

Maggi Kari Hot Mealz The Best !

Hari ini suami aku, siapa lagi kalau bukan Mr.Qamar bawa balik Maggi Kari Hot Mealz .   Dua perasa yang suami aku beli dan bawa balik untuk aku dan keluarga cuba. Pertama Kari Laksa Ayam dan yang ke dua ialah Kari Kari Ka…

Tips Sebelum Dan Selepas Menjadi Surirumah Sepenuh Masa

Aku bukan orang kaya sebab tu aku dan asben sentiasa mencari jalan supaya berjaya dalam mendidik dan membesarkan ke lima-lima anak kami. Terus-terang memang ada yang kurang setuju dengan keputusan aku untuk hanya duduk di…

Aku Rantai Kebebasan Anak Dengan 5 Perkara

Kali ni aku nak kupas isu anak. Bukan aku nak kupas isu ni untuk tunjuk lagak ke apa cuma sekadar nak berkongsi pendapat dan tips. Manalah tahu ada satu dua perkara yang boleh di jadikan panduan oleh ibu bapa yang lain. Seb…

Cara Beli Barangan LAZADA Melalui SHOPBACK

Assalamualaikum kawan-kawan. Aku baru je lepas shopping barangan LAZADA melalui SHOPBACK menggunakan baucer sebanyak RM800 yang baru saja di menangi melalui Lazada. Mesti awak nak tahu apakah barangan yang aku beli kan? A…

Kelebihan Perkenalkan Produk Melalui Blog

LAZADA baru saja selesai umumkan pemenang untuk ke dua-dua contest mereka. Memang tidak boleh di nafikan semua blogger berasa teruja sangat-sangat. Ye lah apa tak nya, demam LAZADA Birthday Blogger Contest belum lagi kebah tapi…

Surirumah Macam Aku Boleh Ada Peminat?

Pergh... tetiba rasa macam artis pulak. Syok rupanya bila ada peminat ni ya. Sengih sampai telinga macam kerang busuk sampaikan Mr.Qamar jeling pun aku tak sedar. Wakaka. Mesti dia tengah berfikir, "apa kena lah denga…

Jangan Pandang Rendah Pada Bloglist

Selepas selesai menulis artikel bertajuk Ayam Brand™ Raikan 125 Tahun Sebagai Sebahagian Daripada Keluarga Malaysia tadi, aku pun cuba lah search untuk melihat apakah ada blogger lain yang menulis artikel dengan tajuk yang sama…

Ayam Brandâ„¢ Raikan 125 Tahun Sebagai Sebahagian Daripada Keluarga Malaysia

Fuyoo! Terkesima aku bila baca tentang hal ni tadi. 125 tahun tuh! Lamanya. Aku memang respect betul lah dengan jenama Ayam Brand™  ni sebabnya mampu bertahan dari dulu hingga kini.  Aku memang sentiasa memilih jenama ni …