Showing posts from November, 2017Show All
ANTARA WANITA BERWAWASAN DENGAN WANITA BIASA

Assalamualaikum ualls... sejak akhir-akhir ni heboh isu seorang wanita yang bernama Anis Hafiza kerana mampu membeli banyak aset walau cuma bergaji RM2,500. Dalam hati aku ni, wah... beruntungnya dia! Inilah antara contoh wanita…

15 PERKARA PENYEBAB BADMOOD DI KALANGAN WANITA

Assalamualaikum ualls, selamat pagi. Hujung tahun begini asyik hujan je kan. Kat rumah aku ni pun dari semalam hujan belum berhenti. Bila lihat air hujan yang menitik hati aku terus teringat masa duduk kat Kuala Lumpur dulu. Ham…

AKU DAN SUAMI HAMPIR BERPISAH KERANA FACEBOOK

Assalamualaikum ualls... Hari ni aku nak gebang topik rumahtangga pulak. Asyik citer hal blog dan baby bakal lahir jer jadi sesekali nak lah juga cerita bab suami isteri. Bagi yang pernah membaca kisah cinta aku dan suami sebelu…

Resepi Mee Kuah Simple Untuk Orang Malas

Resepi Mee Kuah Simple Untuk Orang Malas | Siapa orang yang malas tu? Tak lain tak bukan diriku sendiri. Mana taknya, menu kegemaran mee kuah tetapi nak buat ikut resepi yang susah memang tak ada masa sangat. Jadinya resepi mee…

TIPS ELAK KOYAKAN PERINEUM KETIKA BERSALIN

Assalamualaikum ualls... Semakin hampir masa untuk melahirkan semakin kuat aku perlu siapkan diri dari segi mental dan fizikal demi untuk melalui fasa demi fasa untuk melahirkan baby comel ini nanti. Terus terang walau sudah se…

BALASAN MENJADI PENULIS BLOG YANG TAK SEDAR DIRI

Assalamualaikum ualls.... Hari ni aku nak berceloteh hal bloggers pulak! Bagi aku, niat semua penulis blog adalah sama iaitu mahu tulisannya di baca dan di beri komen dari masa ke semasa. Semakin tinggi pengunjung, semakin ram…

KARIPAP RANGUP SEDAP

Assalamualaikum ualls.... Jom buat karipap! Daripada beli baik kita buat sendiri kan leh makan banyak sikit. Tapi itu kalau ada anak dan ahli keluarga ramai la. Jika setakat nak makan berdua je dengan suami baik gi beli RM2 ka…

TANDA-TANDA HENDAK BERSALIN

Assalamualaikum ualls.... Kelmarin aku ada kongsikan artikel berkaitan dengan TEKNIK MENERAN YANG BETUL KETIKA BERSALIN ,   dan salah seorang daripada pembaca (Nor namanya) meminta supaya di kongsikan juga info berkaitan dengan…

RESEPI GULAI AYAM SIMPLE TAPI SEDAP

Assalamualaikum ualls...  Hari tu aku dah share resepi NASI MINYAK PALING RINGKAS kan? Jadinya kali ni aku nak share pula resepi GULAI AYAM PALING SIMPLE. Mudah je cara nak memasaknya. Gulai ayam dengan anak-anak aku kat …

PRODUK TASNEEM NATUREL BIKIN GEMPAR !

Assalamualaikum ualls.. Sejak dua menjak ni korang perasan tak tentang produk TASNEEM NATUREL di laman sosial? Aku gerenti ualls mesti ada nampak kan sebabnya makin hari makin ramai yang berkongsi cerita tentang produk ni melalu…

RESEPI PIZZA MUDAH BUATAN SENDIRI

Assalamulaikum ualls... Baru-baru ni aku terlebih rajin sikit. Jadi aku ambil keputusan untuk masakkan pizza sebagai menu minum petang bersama family. Nak tahu bagaimana cara memasak pizza sendiri? Jom ikut langkah-langkah kat b…