Showing posts from September, 2017Show All
KOPI CINTA by SisHawa : Pengenalan

Assalamualaikum ualls.. 1st of all aku nak ucapkan jutaan terima kasih pada semua pembaca blog ini terutamanya yang sanggup meninggalkan komen dan memberi cadangan supaya aku terus menulis. Disebabkan rasa sayang aku yang amat…

Tahu Jalan Cerita TITIAN CINTA Lebih Awal Dari TV

Assalamualaikum ualls.. Siapa di kalangan ualls yang ikut turut mengikut cerita TITIAN CINTA lakonan abam sado Zul Ariffin dan Farah Nabbilah di TV3. Kalau ada, kita satu geng! Tapi yang menggeramkan rasa tak puas je dan k…

Bingka Ubi : Mudah Tapi Sedap

Aku cukup suka makan kuih melayu. Bila sebut je kuih melayu, aduhai terus rasa kecur air liur. Yang paling aku suka kuih seri muka, lepat pisang, kuih talam, cucur badak, pulut udang dan macam-macam lagi lah. Salah satu daripadan…

Cara Menggayakan Dress Pendek Dari Zalora

Assalamualaikum ualls... Aku agak terkesan bila ada yang berkata, "rugilah pakai tudung labuh, tak boleh nak berfesyen!". Eeee rasa macam menyirap je darah ni tau. Siapa cakap wanita yang bertudung labuh ni tak boleh…

7 Alasan Kenapa Harus Guna FEMILAC MILKBOOSTER

Assalamualaikum ualls... Ualls pernah dengar tentang FEMILAC tak? Ala yang tengah hot dengan hashtag   #FEMILAC MILKBOOSTER #tibetibebengkak tu lah !! FEMILAC MILKBOOSTER #tibetibebengkak Baru-baru ni aku sempat lah ju…

Konsep BROADEN NEWS Semakin Di Fahami

BROADEN! BROADEN! BROADEN! Apa itu Broaden? Kenapa makin hari semakin ramai blogger dapat email tawaran dari Broaden ni? Kalau dalam habasa melayu tak apalah jugak, mudah nak paham... tapi ini dalam bahasa Inggeris sepenuhnya. …

Pantry Rack Buatan Sendiri

Assalamualaikum... Untuk pengetahuan ualls, beberapa hari lepas suami aku, Mr.Qamar ada wat satu lagi projek dengan menggunakan kayu pallet terbuang. Actually, aku sendiri tak tau pada mulanya 'barang' apa lah yang nak…

Ubi Kayu Rebus

Assalamualaikum ualls... Sekarang ni nampaknya dah mula musim hujan. Kat pantai timur ni belum lagi ada apa-apa kes banjir cumanya hujan jer lah asyik turun dari masa ke semasa. Bila hujan, nak ke mana-mana pun dah rasa …

Tempah Barangan Newborn Melalui PRINTCIOUS

Assalamualaikum ualls...  Arini aku excited tau.. excited yang teramat sangat sebabnya hadiah untuk my new babyborn yang aku tempah melalui PRINTCIOUS dah pun sampai.. yahooo yabeda beduuu...  BARANGAN PRINCIOUS YANG D…

Duit Bonus SushiVID Masuk Akaun Bank

Assalamualaikum ualls... I'm happy.. very very happy.. ye lah, duit bonus SushiVID dah pun selamat mendarat ke akaun bank, maunya ku tak happy!! Yang pasti, aku cukup berpuashati dengan servis yang di berikan oleh team kerj…

Kena Minum Air Gula Ketika Hamil

Assalamualaikum ualls,... Minggu ni alhamdulillah kandungan aku dah pun menjangkau 28 minggu. Ini bermakna makin hari makin dekat tarikh jangkaan untuk aku melahirkan seorang lagi hamba Allah ke atas muka bumi yang sedang kita d…