Showing posts from May, 2018Show All
RESEPI DAN SEBAB SEBENAR KENAPA KUIH KERBAU GULING BOLEH MENJADI VIRAL

Assalamualaikum ualls.... sebagai salah seorang penduuk yang sedang menetap di Kelantan, terkejut juga apabila tiba-tiba saja viral tentang sejenis kuih yang di beri nama 'KUBAU GULING' atau dalam bahasa bakunya Kerbau Gu…

LAZADA RIANG RIA RAYA SALES - UNTUK BUAH HATI SEMPENA RAYA

Assalamualaikum ualls... Makin hari semakin kurang hari di bulan Ramadhan ini dan itu bermakna semakin dekat juga kita dengan Hari Raya. Apabila terkenangkan hari raya yang bakal menjelang ni terus teringat suasana ceria ketika d…

DR BEAU PURE NATURAL SKIN OIL - SERUM VITAMIN E ASLI UNTUK MUDAKAN WAJAH

DR BEAU PURE NATURAL SKIN OIL | Pertama kali melihat produk ni daku rasa pelik juga. Sebabnya ia adalah minyak dalam bentuk kapsul tetapi untuk dipakaikan di kulit muka. Korang bayangkan okay, pakai minyak kat muka? Tak ke peli…

SINOPSIS PENUH DAN PELAKON -  ISTERI UNTUK DI IKTIRAF

Sepanjang bulan puasa ini, selepas bersahur dan sambil-sambil nak menunggu masa untuk solat Subuh, sis sempat la menonton drama di TV1 yang bertajuk ISTERI UNTUK DI IKTIRAF. Drama ini di adaptasi daripada novel dan di terbitkan o…

MESEJ DARI SAUDARA ZUL YAHYA UNTUK SIS HAWA

Assalamualaikum.... Bagi yang perasan, sis ada kongsikan kisah terkini mengenai saudara Zul Yahya melalui artikel ini . Niat sis menulis artikel tersebut sebenarnya adalah untuk menyedar dan memperingati diri sendiri bahawa ada …

CPUV NUFFNANG MEI BERSAMA PERODUA

Alhamdulillah, masuk kali ini sudah tiga bulan berturut-turut blog sis yang tak seberapa ni di pilih  oleh pihak Perodua di tampal iklan terbaru mereka melalui platfom Nuffnang. Kempen ini masih lagi berstatus online dan mog…

ZUL YAHYA - DARIPADA MR.PAPAYA KEPADA PEJUANG DI JALAN ALLAH

Assalamualaikum ualls.... Semakin hari semakin seronok pula melihat perkembangan terbaru artis-artis Malaysia yang semakin ramai berubah dan berhijrah untuk berada di jalan Allah SWT. Ada yang memang telah di jangka dan ada juga…

 SOFEAROSE DIONA MERMAID ENCHANTED - PELIHARA HIDUPAN ALAM DI BALIK KEMODENAN

Assalamualaikum ualls.... Sekarang ni sedang berada di bulan Ramadhan dan tak lama lagi dah nak raya... mesti ualls tengah fikir nak beli apa pakaian apa untuk di pakai pada 1 Syawal nanti kan? Jangan kata ualls, sis sendiri pu…

Buih Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan: Pelengkap Mandian Si Jejaka

Assalamualaikum... Wahhhh... DASHING muncul lagi! Kali ni dengan produk baru mereka iaitu DASHING 2in1 FACE BODY WASH. Seriously memang bagus dan sangat-sangat sesuai untuk anak teruna sis. Yelah, sebelum ni dah berbuih mulut …